Купата на УЕФА Шампионска лига дойде в Стара Загора. Кметът връчи на Петър Хубчев огърлицата на Почетен гражданин

STZAGORA.NET


Най-ценният европейски футболен трофей – Купата на УЕФА Шампионска лига, която ще бъде връчена на отбора победител в Лисабон през 2014 година, вече е в Стара Загора. Специалният атрактивен двуетажен автобус с купата е на площада пред Общината. Тук завършва европейската обиколка на Купата, която започна на 20 септември в Берлин.

В целия си блясък тя пристигна точно в 12.00 ч. на специалния атрактивен двуетажен автобус пред административната сграда на Община Стара Загора, където завърши нейната европейска обиколка, започнала на 20 септември в Берлин. От него слезе Цветанка Минчева от Управителния съвет на Уникредит Булбанк, която приветства общинското ръководство и благодари на старозагорци, присъстващи на площада.

Важна част от празничния ден стана връчването от кмета Живко Тодоров на старши треньора на ПФК Берое Петър Хубчев огърлицата на Почетен гражданин на Стара Загора. Под ръководството на Хубчев “Берое” спечели тази година Купата на България и Суперкупата на България, като записа и участие в европейските клубни турнири.


Пред сцената на площада пред Общината е оформен специален кът с купите, завоювани от футболистите на “Берое”. Те също се качиха на сцената, подкрепяни от членове на Националния фенклуб “Берое”. Кметът им пожала един ден да доставят най-голямата радост на феновете си и да вдигнат купата като нейни притежатели. „Спечелването на Купата и на Суперкупата е огромен успех за Берое, но човек трябва и да мечтае. Да си мечтаем един ден да посрещнем Купата на шампионите като притежание на Берое“, пожела Живко Тодоров.

Първи в автобуса при купата, заедно с кмета, треньора Петър Хубчев и представителите на медиите, влязоха председателят на ОбС Емил Христов и зам.-кметовете Йордан Николов и Иванка Сотирова.

На пресконференция за журналисти Цветанка Минчева заяви, че Стара Загора е избран като град, важен за икономиката на страната, както и заради добрите позиции на бизнеса в региона. Регионалният директор на Уникредит Диана Чилова съобщи, че Купата ще пренощува в трезора на Булбанк, където сигурността и е гарантирана, преди да отпътува обратно.

Всички желаещи могат да видят отблизо оригиналната Купа на УЕФА Шампионска лига, която ще бъде връчена на отбора победител в Лисабон през 2014 година, и да си направят снимки с нея до 18.00 ч. Правото да я докосва обаче има само един българин – Христо Стоичков, който я е завоювал с отбора на “Барселона” през 1992 г., когато тя за предпоследна година все още носи името “Купа на европейските шампиони”.

В програмата, организирана от Община Стара Загора, до 18.00 ч. на сцената на площада се изявяват вокални, танцови и мажоретни състави, духови оркестри и спортни клубове. Програмата откриха изпълнителите от вокална група „Ян Бибиян“ и танцьорите от ансамбъл „Загорче“. На сцената до 18.00 ч. се изявяват още Вокална студия “Усмивки”, Детска музикално-танцова формация “Маргаритки”, Детски танцов състав “Тракийче”, Спортен клуб „Самурай“, Спортен клуб „Елит“ , Квартет “Розов свят”, възпитаниците на Националното училище за музикални и сценични изкуства „Христина Морфова“ , духовият състав – 6-то ОУ „Свети Никола“, Общинският духов оркестър, Военен духов оркестър при Втора Тунджанска механизирана бригада и мaжоретни състави при Центъра за наука, култура и изкуство, при ГПЧЕ „Ромен Ролан“ и 6-то ОУ „Свети Никола“. Празникът ще завърши с изпълнения на Ансамбъл “Загоре” и фойерверки.
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн