Поетичен конкурс пази младите старозагорци от вредни навици

STZAGORA.NET
Превантивно-информационният център по зависимости към Общинския съвет по наркотични вещества в Община Стара Загора организира Рицарски поетични двубои – алтернативен метод за предпазване от влиянието на психоактивните вещества сред младите хора.

РЕГЛАМЕНТ:

За ученици от област Стара Загора на възраст от 12 до 20 години;

Записването за участие става, като рицари и секунданти изпратят най-много 3 (три) авторски творби (стихотворения, хайку или друга кратка стихотворна форма);

Творбите да са придружени с кратки данни за автора и за неговия секундант – трите имена, възраст (дата на раждане), училище, интересни факти за тях, опит в творческото писане и др., адрес, телефон, електронен адрес за контакт;

Адрес за изпращане на творбите:

Превантивно-информационен център по зависимости
към Общинския съвет по наркотични вещества
на Община Стара Загора
За поетичния конкурс
ул. „Цар Иван Шишман” № 96
гр. Стара Загора, 6000

и/или на

Е-mail: ovagimyan@abv.bg ; kirilova_chobanoff_pic@abv.bg

Краен срок за получаване на творбите: 28 октомври 2013 год.

Място за двубоите: Залата на Превантивно-информационен център по зависимости, ул.„Цар Иван Шишман” № 96 (от северната страна на ПМГ „Гео Милев”).

Дата на двубоите: 30 октомври 2013 год.
Начало: 18.00 часа

Двубоите ще протекат в четири тура:

I тур – Поетичен рицарски двубой. Всяка двойка рицари се изправя една срещу друга, като придружаващите ги секунданти ги представят кратко, с най-любопитната информация (по своя преценка) на публиката. В същинския поетичен двубой всеки рицар се представя с най-добрата си изпратена до нас поетична творба, съобразена с темата, с продължителност до 5 минути.

II тур – „Стани автор на Blackout поезия!” (Blackout Poetry в буквален превод означава „забранявам поезия” и се разшифрова като Newspaper + Marker = Blackout Poetry). В този тур всеки от двамата рицари има по 5 минути, за да обработи непознат текст (проза или поезия по темата на конкурса) по метода на Blackout Poetry, при което, подпомогнати от двамата си секунданти, с черен маркер те зачертават ненужния текст, така че да останат отделни букви, думи, изрази, които да образуват смислова цялост в рима, бял стих, едно или няколко завършени изречения (по избор).

III тур – Импровизации по тема от публиката. Докато Рицарите и секундантите се подготвят за битката с Blackout поезия във втори тур, публиката предлага дума или фраза като тема за импровизация. Предложенията, записани на листчета, се събират в шапка, от която водещият изтегля едно и това ще бъде темата, по която в третия кръг рицарите създават кратък текст, като времето им за писане е 10 минути.

ІV тур – Екипът от литератори, определил участниците в двубоите, дава обобщено мнение за представянето на двамата рицари и секунданти от всяка двойка.

#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн