Утре започва изпълнението на канализационната и водопроводна мрежа на квартал АПК в Стара Загора

STZAGORA.NET
Утре в 10.00 ч. официално ще бъде даден старт на изпълнението на канализацията и изграждане на водопровод на квартал АПК в Стара Загора. Общата дължина на новопроектираната канализационна мрежа е 2217 м, на водопроводната мрежа – 2815 м. Обектите са включени в Интегрирания воден проект за Стара Загора на обща стойност 40 399 582 лв. Срокът на изпълнение е 01.12.2014 г. (30 месеца).

Новата канализационна и водопроводна мрежа на кв. АПК ще се изпълнява по улиците “Мадарски конник“, “Изгрев“, “31 юли“, “Освобождение“, “Русалка“, “Житен клас“ и “Ален мак“.

Ще се извърши изрязване на асфалтова повърхност, изкопни работи с багер на дълбочина 1.57-3.12 м, засипване на изкопи с каменни фракции и пясък, укрепване и разкрепване на изкопите. Ще бъдат изградени 36 улични ревизионни шахти, 16 събирателни ревизионни шахти, 1 разпределителна шахта и др. Канализационната мрежа ще се изпълнява от кръгли муфени РР тръби с диаметър от ф342 до ф913.

Подмяната на водопроводната мрежа на кв. АПК ще бъде съобразено с етапите на изграждане на канализационната мрежа. Водопроводът ще се полага при засипване на траншеята на канализацията, до проектните коти на дъното на изкопа на отделните водопроводни клонове. Предвижда се цялостно изграждане на новопроектираните водопроводи, без прекъсване на нормалното водоснабдяване. Направа на връзките на новопостроените водопроводи със съществуващите улични водопроводи ще стане след спиране на водоподаването и последователно превключване на малки участъци.

Общата стойност на обекта е 2 359 808 лв. с ДДС, а крайният срок за приключването му е 9 февруари 2014 г.
#vvv

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн