Преди мача от “А” група „Берое“-„Литекс“

STZAGORA.NET

Отборът на “Берое” посреща “Литекс” утре, 30 септември от 18 часа в мач от XI кръг на “А” група. Главен арбитър на двубоя е Георги Йорданов от Габрово. По традиция в срещите с “Литекс” местният бизнесмен Руси Данев осигури премия за отбора на “Берое” при победа в утрешния двубой.

В изминалия X кръг на “А” група възпитаниците на Петър Хубчев допуснаха поражение от тима на “Пирин” в Гоце Делчев, докато съставът на “Литекс” се наложи като домакин с 2:1 над пловдивските “железничари”. След 10 изиграни срещи в “А” група “Берое” заема девето място в класирането с актив от 12 точки, а “оранжевите” са на трета позиция с 19.

Габровецът Георги Йорданов бе назначен за главен арбитър на срещата, а в съдийството ще бъде подпомаган от Георги Славов и Пламен Георгиев, и двамата от Плевен. Допълнителни асистент-арбитри са софиянците Вихрен Манев и Ангел Баялцалиев, а четвърти съдия е Иво Боев, също от столицата. Владимир Николчев от София ще изпълнява функциите на дежурен делегат, а работата на съдиите ще бъде оценявана от Евгени Геров, също от столицата.

Сблъсъкът “Берое” – “Литекс” в последните години е сред най-интересните мачове в българското първенство до момента. От 9 декември 2001 година насам ловчанлии нямат победа под Аязмото. Може би най-паметен е мача от 29 ноември 2009 г. Същият сезон почти без финанси “Берое” успява да спечели Купата на България, а “Литекс” става шампион. Обстановката преди двубоя тогава е напрегната след като футболистите през седмицата са обвинени от ръководни кадри на клуба в непрофесионализъм. Надъхани да докажат, че обвиненията са неверни “беройци” побеждават с 3:0 бъдещия шампион. Иво Иванов открива в 67-ата минута, а само три минути по-късно Пепи Димитров прави 2:0. В продължението на мача Георги Андонов довършва “оранжевите”. Общо в Стара Загора двата отбора са изиграли 12 мача. В тях “Берое” печели 5, 4 завършват наравно и при 3 с победата се поздравяват гостите. Головата разлика е 18:13.
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн