Стара Загора вече е на кулинарната карта на България

STZAGORA.NET

С открития днес Кулинарен форум, който се провежда в новата спортна зала в двора на СОУ “Иван Вазов”, Стара Загора вече има своето запазено място на кулинарната карта на България.

Това е първият по рода си кулинарен фест в Стара Загора, който събира повече от 50 майстори на черпака от цялата страна. Той се провежда с подкрепата на Община Стара Загора от професионалното сдружение “Шефс клуб” на Тони Иванов. Специално за форума от Гърция пристигнаха трима кулинари, начело с председателя на Гръцката асоциация на готвачите Параскос Аксиотис.

Зам.-кметът Иванка Сотирова откри официално събитието, като пожела на участниците да се чувстват комфортно в новата спортна зала, с която Стара Загора се гордее. Тя изрази надежда, че догодина форумът може да се превърне в Балкански.

През целия днес майсторите-кулинари ще участват в семинари, ще правят демонстрации, а гостите в залата ще имат възможност да опитат от вкусотиите, сред които има и кулинарни специалитети с трюфели.
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн