Нов аварийно-спасителен автомобил получи Пожарната в Казанлък

STZAGORA.NET

Нов противопожарен автомобил получи Районното управление „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Казанлък. Автомобилът бе докаран в града на розите лично от директора на Областно управление ПБЗН – Стара Загора комисар Стоян Колев. Заедно с кмета на община Казанлък комисар Стоян Колев и началникът на РУ ПБЗН-Казанлък главен инспектор Анчо Шишков представиха новата машина на състава на казанлъшката пожарна.

Автомобилът е оборудван с цялата необходима техника, съобразена с последните изисквания на аварийно-спасителното и противопожарното дело. Противопожарният автомобил е доставен по проект на Министерството на вътрешните работи. Той бе обещан на казанлъшките огнеборци от ексминистъра на вътрешните работи Цветан Цветанов при първата копка на новата сграда на Пожарната тази година.

Новият автомобил напълно подхожда на новата сграда на Пожарната, чието изграждане върви с пълна сила. Според началника на РУ ПБЗН гл. инспектор Анчо Шишков, тя ще се превърне в еталон на пожарните в България, заради изключителната си функционалност и съвременни решения, ползволяващи пълноценна работа и тренировки на пожарникарите. Наличният състав на РУ ПБЗН –Казанлък е 45 души.

#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн