От утре без паркирани автомобили по ул. „Христо Ботев“ заради ремонт на тротоарите

STZAGORA.NET
От 24.09.2013 год. (вторник) започват строително-ремонтните работи по тротоарите на ул. „Христо Ботев“, на запад от бул. „Патриарх Евтимий“. Предстои да бъдат рехабилитирани общо 2960 метра в участъка от ул. «Одринска епопея» до бул. «Крайречен».

Община Стара Загора умолява гражданите да се съобразят с ремонтните дейности и да не паркират личните си автомобили на тротоара, за да не се възпрепятства извършването им.

Строително-ремонтните работи се извършват по проект „Зелена и достъпна градска среда за жителите на Стара Загора“, финансиран по Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG161PO001/1.4-09/2012/026 от 20.05.2013 г. между Община Стара Загора и УО на Оперативна програма „Регионално развитие (2007-2013). Съфинансирането от страна на общината е в размер на 5%.

Реализацията на първия етап на проекта, който включва и цялостен ремонт на 2533 м от ул. «Ген.Столетов», започна на 27 август 2013 г. Предвижда се подмяна на пътните настилки, тротоарите, шахтите, маркировката. Ще бъдат възстановени липсващите на места дървета и зелена растителност.

В първия пакет от обекти са и градина „Доша Николова” (известна повече като „Баня Пиперка”), градина „Берое” и две големи междублокови пространства между улиците “Ген. Столетов” №100, “Граф Игнатиев” № 51, 53, “Подполковник Калитин” № 79,85 и между улиците “Христо Ботев”, “Любен Каравелов”, “Стефан Караджа” и “Братя Жекови”.

Вторият етап на проекта, който ще се изпълнява до 2015 г., включва цялостен ремонт на ул. „Братя Жекови”, реконструкция на десетки по-малки улици, междублокови пространства, детски площадки и др.

Договорът, подписан от кмета на Стара Загора Живко Тодоров, предвижда да бъдат напълно обновени общо три основни улици и 22 междублокови пространства за близо 10 млн. лева.
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн