Община Гълъбово организира първото регионално спортно състезание за хора с увреждания

STZAGORA.NET
Спортно състезание за хората с увреждания от Старозагорския регион ще се проведе на 25 септември (сряда) от 10 часа сутринта до 12:30 на обяд в спортната зала до стадиона в Гълъбово. Дата съвпада с шестата годишнина от основаването на Общинска организация на инвалидите в Гълъбово.

Целта на мероприятието е да се подобри социалното включване и интеграция на хора с увреждания. Самият председател на организацията Веселина Борисова е организатор и се е включвала в традиционното за общината Дамско рали.

Спортното състезание и празненството за шестия рожден ден на организацията ще се осъществи с любезното съдействие на едно от големите предприятия в региона.

Идеята е да се предостави възможност на хората с увреждания да покажат способности на активни хора. Да се създаде предпоставка за нови запознанства и общуване, и изваждане от затворената им среда. Да се повиши качеството на живот, да им върне самочувствието и социалните контакти.

Игрите за 50-те участника ще са баскетбол, боулинг, скачане с чувал, дърпане на въже и състезание с инвалидни колички.

Миналата година на мероприятието по повод 5-годишнината от създаването на Общинската организация на инвалидите в Гълъбово бяха поканени на празненство за рождения ден всичките 150 члена на организацията. Тържествената част бе отбелязана с поднасянето на огромна торта за всички, специално поръчана от спонсора на мероприятието (на снимката).

#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн