Общинската болница в Казанлък представи успехите и проблемите си пред министър Таня Андреева

STZAGORA.NET

Министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева посети днес МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“ ЕООД – Казанлък. Тя бе посрещната от кмета на община Казанлък Галина Стоянова и от директора на лечебното заведение д-р Кети Маналова-Владкова. Министър Андреева бе запозната с развитието на общинската болница, с успехите, които е постигнало неговото ръководство, стопявайки наследените 6 млн. лв. задължения на 2 млн., за подкрепата, която има в лицето на Община Казанлък, както и за обновяването на отделенията, благодарение на проекти, спечелени от Общината и реализирани съвместно.

Единият проект е за над 3 млн. лв. и включва ремонт на няколко отделения и оборудване с нова висококачествена медицинска апаратура на всички болнични отделения. Основен ремонт е извършен в Акушеро-гинекологичното отделение, в отделението по образна диагностика, в отделението по хемодиализа и част от Първо вътрешно отделение, които бяха разгледани от министър Таня Андреева.

Вторият проект на Община Казанлък, касаещ общинската болница, също за близо 3 млн. лв., е за въвеждане на мерки за енергийна ефективност на сградата. Отделно от това, с решение на Общинския съвет по предложение на Общината на болницата бе предоставен общински терен, като средствата от неговата продажба да се използват целево за покриване задълженията на здравното заведение.

Проблемът, който постави кметът Галина Стоянова пред министър Таня Андреева, е за статута на МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“ ЕООД, която се води общинска, но обслужва пет общини – Казанлък, Мъглиж, Гурково, Николаево и Павел баня. Тя постави въпроса каква е възможността да се потърси финансиране от останалите 4 общини, както и да се регламентира тяхното участие при съфинансирането на проекти на Община Казанлък, свързани с лечебното заведение в града, тъй като пациенти от четирите общини се лекуват в Казанлъшката общинска болница.

Министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева бе впечатлена от базата и организацията на работа в МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“, от съвременните болнични отделения, оборудвани с висококачествена медицинска апаратура за диагностика и лечение и създадените много добри условия за лекуване на пациентите и за работа на специалистите.
#

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн