ВМРО следи изкъсо бившите джамии да не се превърнат отново в действащи

STZAGORA.NET

Главният мюфтия е изключително близък до определени ислямистки кръгове и нашата тревога е, че ще се опитат да превърнат отново в действащи храмове някои бивши джамии, като Ески джамия в Стара Загора, която навремето е била построена върху развалините на християнска църква. Подобни опити имаше и за две джамии в Кюстендил, които са затворени от Освобождението насам. “Турция работи в България, а България не си пази интересите, което води до македонизация на политическия ни живот, като една мюсюлманска партия – ДПС, е в управлението на страната, а се създава и друга, близка до опозицията, като така винаги една от тях ще е във властта”, каза в Стара Загора зам.-председателят на ВМРО-БНД Ангел Джамбазки (четвъртият отляво на снимката). По този повод според него е абсолютно задължително обединяването на патриотичните партии в страната в общ Патриотичен блок.

Другият зам.-председател на ВМРО-БНД – старозагорецът Кристиян Петков (вторият отляво на снимката), бе категоричен, че от 5 години партията му води битка за Ески джамия, която по тяхна идея бе превърната в Музей на религиите. “В никакъв случай няма да позволим на ДПС и Мюфтийството да я превърнат отново в действаща”, каза той.

Николина Горова, председател на Областното ръководство на ВМРО-БНД, припомни, че на предстоящата сесия на Общинския съвет в Стара Загора ще предложат разглеждането и приемането на декларация до правителството, в която ще бъде поставен въпросът правен ли е анекс към международен договор за унищожаване на боеприпаси на близкия до Стара Загора полигон “Змейово”.

ВМРО-БНД ще продължи с акциите си против нелегалната имиграция в България. “От гарата до Халите София се е превърнала в едно малко Мали с представители на неевропейски нации”, даде нагледен пример на случващото се Джамбазки. По думите му от август досега страната ни е приела 4000 имигранти, повечето от които не са от Сирия. За сметка на това ВМРО гледа с добро око на легалните, които бягат от хуманитарна криза като тази в Сирия, и дори женската организация на партията подготвя пакети с храни, които ще им бъдат раздадени през месес ноември, според Николина Горова.

На срещата на ВМРО-БНД с медиите днес присъства цялото местно ръководство – Николина Горова, общинският председател Красимир Червилов и Павел Петров, който оглавява градската структура на партията.

По-рано днес народният представител от ПП ГЕРБ д-р Кирил Добрев съобщи пред медиите твърдото уверение на министъра на културата Петър Стоянович, че Ески джамия ще остане Музей на религиите.
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн