Ще представят публично изпълнението на проект “Античното наследство на Тракия”

STZAGORA.NET
Община Стара Загора и дружество “Балканика Арт” ДЗЗ ще представят на 25 септември пред медиите изпълнението на проект „Античното наследство на Тракия” с предмет „Изработване и разпространение на информационни, маркетингови и рекламни материали, реклама в медиите, предоставяне на консултации”. Проектът се осъществява съгласно Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG161PO001/3.2.-02/2011/011 на Община Стара Загора по схема за безвъзмездна финансова помощ, попадаща в обхвата на приоритетна ос 3 „Устойчиво развитие на туризма”, операция 3.2. „Подкрепа и развитие на регионалния туристически продукт и маркетинг на дестинациите”.

За участие са поканени представители на Управляващия орган на ОП „Регионално развитие” 2007-2013, Кметове и Заместник-кметове на общините Стара Загора, Нова Загора и Раднево, представители на общинските администрации, културни институции от областта и общината, директори на училища, фирми-изпълнители по проекта, местни творци и граждани от общината.

АНТИЧНОТО НАСЛЕДСТВО НА ТРАКИЯ

Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по ОПРР (2007-2013)
BG161PO001/3.2-02/2011/011
Наименование на бенефициента: Община Стара Загора
Партньор 1: Община Нова Загора
Партньор 2: Община Раднево
Общо допустими разходи по проекта: 470 672.00 лв.

Основна цел:

Да подкрепи и увеличи интереса към конкурентноспособни туристически атракции на територията на общините Стара Загора – Нова Загора – Раднево, което ще допринесе за намаляване на териториалната концентрация и по-равномерно разпределение на ползите от туризма. Тази цел напълно съответства на целта на операция 3.2. „Увеличаване броя на посетителите и продължителността на техния престой, подобряване на сезонното и териториално разпределение на туризма в различните райони и територии, основано на интегрирано управление и маркетинг на дестинациите и използване на различни средства, техники и системи, осигуряващи ефективна туристическа информация и маркетинг”.

Специфичните цели на настоящия проект са:

* Нарастване на приходи от международен туризъм;
* Увеличаване дела на вътрешния пазар;
* Нарастване на посещенията като общ брой и в неактивния сезон;
* Разширяване позициите/установяване на целевите пазари;
* Насърчаване развитието на културeн и еко туризъм.

Чрез дейностите по настоящия проект ще се разработят и популяризират на пазара комплексни продукти на дестинацията, които ще повлияят положително върху диверсифицирането на цялостния туристически продукт, пазара и по-равномерното териториално и сезонно разпределение на туризма.

Подбрани са дейности, допустими по настоящата схема, а именно: разработване и продуктово позициониране на туристически пакети, брандиране, провеждане на рекламна стратегия, изработване и разпространение на информационни, маркетингови и рекламни материали, реклама в медиите, изследване на ефективността на маркетинговите дейности за разпространение, информация, публичност и визуализация. Успешната реализация на проектните дейности ще донесат следните ползи за целевите групи:

* развити конкурентноспособни културно-исторически продукти, способни да привлекат значителен брой наши и чужди посетители и туристи;
* подкрепени по-слабо развитите туристически локализации като Община Нова Загора и Раднево, притежаващи значителен и уникален туристически потенциал.

Проектът кореспондира на стратегическите цели, които допринасят за изпълнението на основната цел на Стратегията за устойчиво развитие на туризма, а именно: позициониране на България и българските региони като дестинация от по-висок клас на пазара на туристически услуги по отношение на качество и добавена стойност; подобряване на инфраструктурата на национално, регионално и местно ниво; унифицирано прилагане на националните стандарти и добри практики и въвеждане на иновации във връзка с продукти, технологии и човешки ресурси в туристическия сектор в България; опазване и подобряване на качеството на туристическите ресурси. Това ще се постигне чрез партньорство и регионален подход, за което трите общини имат натрупан вече опит.

Целеви групи и крайни бенефициенти: Основните целеви групи на настоящия проект са представители на туристически агенции и туристически оператори; представители на туристическия бизнес – хотели, ресторанти и други; представители на музеи и туристически организации; специализирани групи с научни и хоби цели; неправителствени организации, занимаващи се със свързани с туризма дейности, в т.ч., туристически дружества, браншови организации в сферата на туризма, консултативни съвети по туризъм на общините в региона.

Развитието на района като популярна туристическа дестинация и установяването на атрактивни туристически продукти ще допринесат за благоприятното развитие на целевите групи, тъй като ще осигурят трайно увеличение в туристическия поток, реализираните нощувки и покупки на територията на трите общини. Основна дейност в изпълнението на проекта е „Изработване и разпространение на информационни, маркетингови и рекламни материали, реклама в медиите, предоставяне на консултации”.

Реализацията на дейността включва:

I.Разработване на туристически продукти и пакети

Дейността ще представлява комплексна консултантска услуга, която практически да осигури разработването на туристически продукти и пакети и ще предложи стратегия за тяхното позициониране на пазара. За осъществяването дейността са включени – инвентаризация и оценка на налични и потенциални ресурси и атракции; оценка на атракциите; сформиране на пакетите; предварително тестване на конкретната концепция за продуктите (бизнес анализ).

Предвижда се разработването на туристически продукт в района „Към корените на Европейското наследство“, включващ следните подпродукти: Праисторическото наследство; Тракийското наследство; Антично наследство и средновековие. II.Изработване и разпространение на информационни, маркетингови и рекламни материали, реклама в медиите.

Основна цел на тази дейност е да се генерира и разпространи повече информация относно разнообразния туристически потенциал и предлагане в района на Стара Загора – Нова Загора – Раднево, чрез използването на ефективни съвременни средства и техники за достигане до туристическите пазари.

Подготовка на продукти за рекламните кампании:

* Изработване на рекламен филм за продукт (със субтитри на английски, немски  и румънски език);
* Изработване на рекламни TV клипове -15″ и 30″ (субтитри на три езика) и радиоклипове – 15 и 30 секунди на български език;
* Изработване на брошура;
* Изработване на пътеводител;
* Изработване на карта;
* Разработване на слоган и лого на бранда.

Изработените рекламни материали ще представят туристическия продукт при участие в (международни, национални или регионални туристически борси, изложения, панаири).

Организиране на международна рекламна кампания:

Съобразно изводите направени в концепцията, международната кампания ще бъде насочена към румънския пазар и пазарите на ползващите английски и немски език.

Предвидени са следните инициативи:

Публикуване на статии в специализирани чуждестранни издания;

* PR публикации във водещи електрони платформи на английски, немски и румънски език;
* Рекламни банери във водещи електрони платформи – едномесечна кампания на английски, немски и румънски език;
* Кампания с поместване на рекламни текстови линкове в световни интернет-търсещи машини и водещи социални медии/мрежи.

Организиране на национална рекламна кампания:

Съобразно изводите направени в концепцията, фокусът на кампанията ще бъде насочен към българския пазар. Предвидени са следните инициативи:

* Кампания с платена реклама по национални TV канали;
* Кампания с платена реклама по национални радиостанции;
* Планиране, изработване и реализиране на рекламна кампания – външна билборд реклама;
* PR публикации във водещи електрони платформи на български език;
* Рекламни банери във водещи електрони платформи – едномесечна кампания на български език.
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн