Засилен интерес в община Опан към новия програмен период 2014-2020 г.

STZAGORA.NET

Първата за есента информационна среща в община Опан, проведена от Областен информационен център – Стара Загора, предизвика засилен интерес. На срещата, преминала под мотото „Заедно и през новия програмен период”, присъстваха представители на местната власт, читалища, училища и бизнес.

Експертите на центъра запознаха участниците в срещата с одобрения от правителството проект на Споразумение за партньорство на Република България, очертаващо помощта от Европейските структурни и инвестиционни фондове за периода 2014-2020 г. Специално внимание беше обърнато на 11-те тематични цели, за чието постигане ще работи България през новия програмен период.

През следващия програмен период България ще работи по 7 оперативните програми, а очакваните средства за тях са:

* ОП “Околна среда” – 1,271 милиарда евро;
* ОП “Транспорт и транспортна инфраструктура” – 1, 207 милиарда евро;
* ОП “Региони в растеж” – 1,170 милиарда евро;
* ОП “Иновации и конкурентоспособност” – 1,037 милиарда евро;
* ОП “Развитие на човешките ресурси” – 707,13 милиона евро;
* ОП “Наука и образование за интелигентен растеж” – 508,04 милиона евро;
* ОП “Добро управление” – 356,24 милиона евро.

На срещата бяха представени и общите инициативи на мрежата от информационни центъра в страната за популяризиране на Кохезионната политика на ЕС в България – „Първите 7 години на България в Европейския съюз”, „Научени уроци” и Конкурс на Министерски съвет за общо лого и слоган на оперативните програмите за 2014-2020 г.

След информационната срещи експерти от ОИЦ – Стара Загора  проведоха на място индивидуални срещи и отговаряха на въпроси.

ОИЦ – Стара Загора е част от мрежата от 28 информационни центрове за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз, създадени с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Техническа помощ”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн