Увеличава се зеленото богатство на Казанлък

STZAGORA.NET

Поредната стъпка на общинското ръководство на Казанлък да увеличи зеленото богатство на града, е факт. Днес – 20 септември, на една от най-оживените казанлъшки улици – бул. „Ал. Батенберг“, бяха засадени 13 нови дървета – каталпи, устойчиви дървесни видове, подходящи за градски условия.

Дърветата са засадени на северния тротоар на главния булевард, южно от училищния двор на ХГ „Св. Св. Кирил и Методий“ и ОУ „Мати Болгария“. Така Общината изпълнява своята програма за превръщането на Казанлък в зелен град, засаждайки нови дървесни видове и нискостеблена вечнозелена растителност.

Заедно с новите дървета, тротоарите също се облагородяват – около корените се прави легло от цветни павета. Младите дръвчета се ограждат с мрежа, за да бъдат защитени стъблата им. Озеленяването се извършва от Общинско предприятие „Комунална дейност и поддръжка на инфраструктурата“.
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн