Промяна в инвестиционната програма на Община Стара Загора ще обсъдят общинските съветници

STZAGORA.NET

На предстоящата на 26 септември редовна сесия на Общинския съвет в Стара Загора ще бъде обсъдена промяна в инвестиционната програма на общината и извършване на вътрешни компенсирани промени в разходната част на бюджет 2013.

Това съобщи на пресконференция днес председателят на ОбС Емил Христов. В приходната част на бюджета няма достатъчно постъпления, не достигат 900 000 лв. от приватизация, поради което беше закрита и общинската Агенция по приватизация, припомни той. Причината е липса на интерес към обектите за приватизация. Промяната се налага и поради отпадане на едни обекти от инвестиционната програма и включването на други, както и нуждата от допълнителни дейности по извършваните ремонти, което ги оскъпява, обясни председателят.

Интерес в предложения дневен ред предизвикат две декларации на общински съветници, които по думите му, защитават интересите на старозагорци. С първата се настоява за информация относно наличието на договор между Министерството на отбраната и Американското правителство за утилизация на боеприпаси на полигон Змейово. Втората е на общинските съветници Маноил Манев и Николай Диков и се отнася до проекта за промяна в Закона за вероизповеданията, която дава възможност на религиозни обекти да стават собственост на религиозни настоятелства. Декларацията изразява безпокойството, че с промените в Закона за вероизповеданията, Музеят на религиите в Стара Загора „ще се превърне в символ на нихилизма, разделението и омразата“.

Сесията ще обсъди още провеждането на конкурси за управители на общинските дружества „Ученическо хранене”, „Обредни дейности”, „Мересев” и „Автосервиз и здравни заведения”. Ще бъдат разгледани три номинации за удостояване с отличието „Почетен гражданин на Стара Загора” – на треньора на ПФК „Берое” Петър Хубчев, на Пенка Касабова и на общественика д-р Борислав Пътников, както и две предложения за присъждане на наградата „Стара Загора“ – на поета Йордан Атанасов и на Димитър Колев от ансамбъл “Загоре”.
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн