За първи път от 20 години насам в центъра на Стара Загора ще се построи нова детска градина. Кметът направи днес първата й копка

STZAGORA.NET

За първи път от 20 години насам на мястото на бившата Вечерна гимназия в центъра на Стара Загора ще се построи нова детска градина за 80-100 деца в четири групи.

Символичната първа копка за старта на строителството направиха днес кметът на Стара Загора Живко Тодоров и инж. Васил Илиев, който представлява изпълнителя на обекта ДЗЗД „СК–Айтос” – Стара Загора. Автор на проекта, дарен безвъзмездно, е арх. Иван Иванов.

За строежа на детското заведение в началото на годината от държавния бюджет бяха отпуснати 2 200 000 лв. Стойността на договора за строително-монтажните работи с консорциума е на стойност 1 577 985 лева. Ще бъдат закупени мебели и оборудване за детската градина, поясни Живко Тодоров. Обещанието на строителя е обектът да бъде завършен до края на юни 2014 година.

Сградата ще бъде двуетажна, с Г-образна форма, физкултурен салон и двор, на обща площ от около 2 хил. кв.м. Теренът е общински и ще остане такъв. Този подход ще се запази и за други обекти в града, например кино „Ж.Диманов” и детска ясла №2, коментира кметът.
#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн