Работодатели разискваха етническата толерантност на кръгла маса в Стара Загора

STZAGORA.NET
В Стара Загора се проведе кръгла маса по проект BG051PO001-7.0.07-0145 „Етнически толерантен работодател – трансфер на добри практики за равно третиране” по схема „Без граници – Компонент 1 – Фаза 2“, реализиран от Социална фондация „Инди-Рома 97”, гр.Куклен. Проектът е финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“.

Проектът обхваща 200 работодатели от областите Пловдив, Пазарджик, Хасково и Стара Загора и е с продължителност 18 месеца.

Участие в кръглата маса взеха представители на работодатели, общини, медии, неправителствени организации, безработни представители на ромското малцинство. Разисквани бяха необходимите стъпки за създаване на антидискриминационна среда, насочване на вниманието към съществуващи в България отрицателни нагласи и практики. База за обсъжданията бяха социологическото проучване и аналитичният доклад, изготвени в рамките на проекта.

Обсъдени бяха нагласите и очакванията на целевите групи и заинтересованите страни относно изграждането на пилотна система за създаване на антидискриминационна среда.

Предложенията и очакванията на целевите групи ще бъдат документирани, анализирани и предоставени на експертите, които ще разработят практическата методология за предоставяне на пилотната система.
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн