Община Гълъбово ще възстанови два парка

STZAGORA.NET

Община Гълъбово кандидатства по мярка 322 – Обновяване и развитие на населените места от „Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г.”. Проектът е „Благоустрояване на парк Д-р Жеков” в Гълъбово и парк „Соколица” в с. Обручище”. Проектът включва „Рехабилитация на улица”, която е в Гълъбово, минава покрай бл. 15 и води до парк „Д-р Жеков”. Рехабилитацията на улицата включва 840,80 кв.м асфалтова настилка. Общата стойност на проекта 1 720 842.21 лева. Резултатите относно одобряването му ще бъдат ясни след около 3 месеца.

Паркът „Доктор Жеков” в Гълъбово се намира в карето зад хотел „Брикел” и Бялата къща в центъра на Гълъбово. Големината му е 6663,5 кв.м. Проектът включва осветление, поставяне на скамейки и кошчета за отпадъци, изцяло нова настилка на цялата площ, допълнително озеленяване и автоматично напояване на зелените площи. В планът за благоустрояването е включено още изграждането на детска площадка.

Паркът в село Обручище се намира от лявата страна на ритуалната зала в селото. По проект се предвижда да се изгради детската площадка и спортна площадка за тенис на корт. Площта на парка е 8724,8 кв.м. Проектът включва осветление, поставяне на скамейки, кошчета за отпадъци, изцяло нова настилка на цялата площ, допълнително озеленяване, подмяна на тротоарните плочи по съществуващите алеи.

По плана на Гълъбово и двете места са паркове, но не изглеждат като такива в момента, затова от общинското ръководство взеха решение да ги благоустроят.
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн