Ултрамаратонецът Ради Милев се стяга да покори Еверест

STZAGORA.NET

Поредното си предизвикателство казанлъчанинът ще регистрира в Рекордите на Гинес, Община Казанлък оказва пълно съдействие за реализиране на инициативата

Казанлъшкият ултрамаратонец Ради Милев е готов за поредното предизвикателство, което е нарекъл „На Еверест и обратно“ за 24 часа в Казанлък. Уникалният спортист ще предприеме 24-часово непрекъснато изкачване и слизане по стъпала, като сумарната височина на изкачването ще бъде по-голяма от връх Еверест. Най-високият връх на Земята Еверест се издига на 8848,20 м над морското равнище.

Ради Милев е избрал за място на своето предизвикателство стълбите в началото на парк „Тюлбето“, а целта му е да мотивира млади и възрастни да водят активен и здравословен начин на живот. Дали казанлъшкият ултрамаратонец, който непрекъснато поставя на изпитание човешката природа и издръжливост, ще успее в това начинание и ще запише ли своето предизвикателство в Рекордите на Гинес, предстои да видим. Община Казанлък ще окаже необходимото съдействие на изявения спорт в неговата спортна инициатива.

Амбициозното начинание Ради Милев посвещава на Деня на народните будители – 1 ноември, като стартът е на 1 ноември в 10.00 часа, а краят на спортния маратон – 10.00 часа на 2 ноември.
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн