Президентът Росен Плевнелиев открива учебната година в Чирпан

STZAGORA.NET
С тържества и празнична програма днес започва новата учебна 2013/2014 година във всичките 129 училища в Старозагорска област.

Президентът Росен Плевнелиев ще открие занятията в Професионалната гимназия по селско стопанство в Чирпан. Той ще обсъди с преподавателите и възпитаниците на гимназията въпроси относно качеството на професионалното образование, възприетите добри европейски практики, производствената практика на реални работни места и сътрудничеството между бизнеса и училището. След това в къщата-музей на Яворов президентът ще разгледа експозиция по повод 135-годишнината от рождението на големия български поет и ще отдаде почит пред паметника му в Чирпан.

В Стара Загора от 10.30 ч. в тържествената церемония за откриване на учебната 2013/2014 година в Тракийския университет в Стара Загора ще участва Областният управител Живка Аладжова.

Ресорният зам.-кмет на Общината Иванка Сотирова ще гостува на Пето ОУ „М.Станев“, а началникът на отдел Образование Пенка Чавдарова – на СОУ „Иван Вазов“ от 10.00 ч.

Първият учебен ден ще бъде охраняван от 100 полицаи. Засилено полицейско присъствие ще има на кръстовищата с концентрация на пътни инциденти.

Броят на учениците от община Казанлък за учебната 2013/2014 учебна година е 7663. Те ще се обучават в 27 училища, от които 22 общински и 5 държавни, и 1 обслужващо звено .

На 16 септември за първи път ще прекрачат прага на училище 716 първокласници. За новата учебна година броят на първокласниците в община Казанлък е повече в сравнение с миналата година. В първия учебен ден всеки един първокласник ще получи от кмета на община Казанлък Галина Стоянова подарък книжка със стихове.

В класните стаи в цялата страна днес влизат 755 674 ученици, като 63 596 от тях са първокласници. Ще ги обучават над 127 000 учители.
#vvv

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн