Тенис кортовете зад Пощата – първи в Стара Загора с осветление. Откри го кметът Живко Тодоров

STZAGORA.NET

Тенис кортовете зад Централната поща в Стара Загора на втория по големина старозагорски тенис клуб “Винсент” станаха първите в града с осветление. То позволява на тях да се играе и в тъмната част на денонощието. Днес новото осветление бе открито от кмета Живко Тодоров, екскмета 1995-2001 г. проф.Цанко Яблански, председателя на клуба Велко Велков и няколко десетки членове на клуба.

В ъглите на всеки от трите корта върху стълбове са монтирани по два или три прожектора, плюс още няколко на други места – общо 40 прожектора. Инвестицията от 25 000 лв. в дадената под аренда на клуба общинска база е на клуб “Винсент”. В него членуват 150 старозагорци от различни професии – миньори и енергетици, лекари, юристи, полицаи, служители и хора от частния бизнес. Подготвя се и подрастваща смяна в тениса от 75 деца.

Община Стара Загора активно подкрепя масовия спорт и здравословния начин на живот. След монтирането на осветление на дневен ред е облагородяването на тенис базата зад Пощата, като на кортовете до няколко месеца ще бъдат поставени седалки за зрителите, каза в приветствието си кметът Живко Тодоров. Предстои откриването и на новото игрище за футбол с изкуствена настилка, което това лято бе направено от източната страна на кортовете.

Проф. Яблански, който е и бивш посланик на България в Израел, на свой ред припомни историята на клуб “Винсент”, създаден по време на неговата администрация като логично продължение на провежданите в Стара Загора международни тенис турнири с участието на посланици и дипломати.

Откриването на първото по рода си в Стара Загора осветление на кортовете бе ознаменувано със започналия тенис турнир по двойки, в който участват 52-ма членове на клуб “Винсент” – мъже и жени.





#vvv

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн