В Обручище се готвят за новата учебна година и за празника на селото

STZAGORA.NET

Кметът на Обручище Илия Марков сподели, че трескаво тече подготовката за първия учебен ден в училището и детската градина. Боядисват се стаите и извършват необходимите частични ремонти. Основното училище в село Обручище е единственото действащо селско училище, в другите села от общината учениците се извозват с ученически автобуси до средищните училища.

Кметът се надява скоро да започне почистването на коритото на река Соколица, чието затлачване е един от основните проблеми за жителите от селото. Целта на почистването на коритото на реката е предотвратяване на бъдещи наводнения.

В края на месец септември ще се проведе традиционният за Обручище есенен панаир. Празниците ще продължат 4 дни, започват от 26 септември. Организирани са от кмета на Обручище, съвместно община Гълъбово и ТЕЦ „AES Гълъбово”.

В Обручище подготвят четиридневна програма за празника на селото


Празниците в най-голямото село от община Гълъбово – Обручище, ще започнат на 26 септември с откриването на две изложби.
В едната ще бъдат показани снимки от началото на добива на въглища от източно-маришкия басейн и старта на производството на електроенергия от региона по повод навършването на 60 години оттогава.

Втората изложба ще разкаже историята на Обручище в снимки, които ще останат в памет на идните поколения.
На 27 септември (петък) от 18.00 часа пред ритуалната зала в селото ще бъде показана възстановка на ритуала „Сватба” от далечната 1875 г., когато по същото време избухва Старозагорското въстание и героят Руси Кънев повежда четата си на бой в името на Освобождението. За Руси Кънев и до днес разказват легенди в Обручище. За увековечаване на подвига му е вдигнат негов паметник в центъра на селото.

Тържеството ще продължи с песните и танците на народен оркестър “Пловдив”, поканен специално за празника на селото.
На 28.09. (събота), отново пред ритуалната зала на Обручище от 10 часа сутринта за първи път ще се проведе фестивал на регионално ниво – „Обручище пее и танцува”, в който ще вземат участие различни състави от общината, както и гости от Стара Загора и Раднево.

От 17:00 часа същия ден спонсорът на тържествата ще посвети на децата от селото специално детско шоу. Със своя програма ще се изявят и малките гимнастички от Спортния клуб по художествена гимнастика в Гълъбово.

Вечерта в залата ще на дискотека са поканени всички младежи.
На 29.09. (неделя) ще се проведе традиционната киноложка изложба, след което за любителите на силните усещания ще има рокерско шоу.

Кметът на селото Илия Марков сподели, че се надява, че подготвената програма ще осигури атракциони и забавления за празничното настроение на всички обрученци.
#vvv

споделяне в социални мрежи

1 коментар on “В Обручище се готвят за новата учебна година и за празника на селото”

  • Анонимен wrote on 14 септември, 2013, 22:18

    Не се казва обрученци, а обруклийци :)


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн