Възстановено е движението по реконструирания участък на централния булевард в Стара Загора

STZAGORA.NET

Със седмица по-рано от предвидения срок беше възстановено движението по двете платна на реконструирания и рехабилитиран участък на бул. „Цар Симеон Велики” в Стара Загора. От вчера моторните превозни средства могат да преминават от бул. „Св. Патриарх Евтимий” до бул. „Крайречен”.

Ремонтът започна с южното платно на 5 август и трябваше да завърши със северното платно на 16.09.2013г. Освен полагането на нов асфалт по пътните платна, бяха изградени и нови улични дъждоприемни шахти, с което ще бъде решен въпроса за отводняването на булеварда. Подменени са и ревизионните шахти, които са система „Акопак“ (самонивелиращи се), които вече са с логото на Община Стара Загора. Пребоядисани са стълбовете за улично осветление и тролейбусен транспорт.

След месец, както изисква технологичният срок, ще бъде положена маркировка със светлоотразителни перли и структурен студен пластик на пешеходните пътеки тип „зебра“. Ще бъде преобразена разделителната ивица между двете пътни платна на булеварда. Сегашните решетки ще бъдат премахнати и на тяхно място ще бъдат засадени цветни храсти и рози. За първи път ще бъде монтирано и капково напояване на зелените площи.

Изпълнител на ремонтните дейности е Обединение „Пи Ес” – Стара Загора, а общата стойност на извършените строително-монтажни работи е 793 045 лв. с ДДС.


#

spodelime

1 коментар on “Възстановено е движението по реконструирания участък на централния булевард в Стара Загора”

  • Астров wrote on 10 септември, 2013, 22:03

    Евалла на всички строители и инвеститори !!!


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн