Вокален ансамбъл “Надежда” от руския град Сочи ще изнесе концерт в центъра на Стара Загора на 12 септември (четвъртък)

STZAGORA.NET

Национално движение “Русофили”, Областен съвет – Стара Загора, със съдействието на Община Стара Загора, организират концерт на Ансамбъл „Надежда” от град Сочи, Русия.

Концертът ще се проведе на 12 септември 2013 г. (четвъртък) от 18,00 часа на площада пред Общината. Той е част от гастролите на Ансамбъла в България.

Първото участие на гласовитите и талантливи дами от „Надежда” е в недалечната 2008 г. в гр. Казанлък на организирания фестивал по повод Годината на Русия в България и 130-годишнината от Освобождението на България.

В самодейният музикален колектив от град Сочи пеят медици, дейци на културата, инженери и преподаватели.

Наталия Закарян – ръководител на ансамбъл «Надежда», е носител на почетен сребърен знак на Министерството на външните работи на България ”за принос в пропагандирането на българското изкуство и укрепване на добросъседските отношения”.

Началото е положено от две Надежди: едната е медицинска сестра, а другата – майстор-готвач. Стиховете и музиката на част от включените в репертоара романси пише Надежда Дормошенко.

Артистичният директор на Ансамбъла – Виктория Тимошенко, е инженер по професия.

Звездата на „Надежда“ – Марина Пономарьова, е кандидат на икономическите науки, преподавател по мениджмънт в университета. Днес в репертоара си тя има повече от сто солови песни.

Юлия Жданенко е преподавател в детска музикална школа.
Александра Григорян е дипломиран талантлив пианист.
Тамара Айрапетян е кандидат на медицинските науки, известен в Сочи невропатолог. Според нея ”Музиката изцелява хората и с тази цел тя отдавна се използва в източната медицина”.
Сестрите Лилия и Татяна Давидови – едната е завеждащ отделение в музикално училище, а другата е преподавател в детска музикална школа.
Галина Замятко е електромонтьор в сочинското отделение на МВР.

За всички тях – певиците в Ансамбъл „Надежда”, занятията в ансамбъла са изключително важна част от живота им.
Особено проникновени са романсите. Има и много популярни, добре познати на широката публика у нас песни: „Растет в Волгограде березка”, „Черемуха”, „Ивушка”… Това е само част от разнообразния жанров диапазон на „Надежда”.

Гласовитите дами изпълняват прекрасно духовна музика, класически романси, руски народни песни, популярни песни на съветски и чуждестранни композитори. Младият самодеен колектив от град Сочи е носител на званието „народен”.

Гастролите им в различни градове на Русия, Германия и България жънат голям успех. Известният Бисер Киров ги определя като една от „визитните картички” на град Сочи.
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн