Община Стара Загора спечели проект за изграждане на Международен младежки център

STZAGORA.NET

Община Стара Загора спечели проекта за изграждане на Международен младежки център за работа с деца и младежи в риск в Стара Загора, който е одобрен за финансиране по Програма „Деца и младежи в риск”.

Стойността на проекта е 1 029 858 евро и е финансиран чрез Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014. Партньор на Община Стара Загора е Неправителствената организация „Свят без граници”. Проектът е един от четирите одобрени за цялата страна.

Международният център ще бъде в сградата на бившето кино „Жельо Диманов”, което е неизползваемо повече от 20 г. Предстоят мащабни строително-ремонтни дейности, изграждане на нови кабинети и зали, обзавеждане, оборудване и др.

В дейностите по проекта е включена работа с младежи в неравностойно положение и в риск от социално изключване, включително роми и други етнически групи.

В международния център ще работят клубове за работа с младежи в различни направления, като предлаганите занимания са насочени към свободното време на младите хора – култура, образование и др. Специално внимание ще бъде обърнато на интеграцията на отпадналите от училище младежи и техните семейства.

Срокът за изпълнение на проекта е до 30 април 2016 г.
#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн