Приключва ремонтът на общинския път Гълъбово–Мусачево

STZAGORA.NET

Община Гълъбово изпълнява ангажимента си за тази година да ремонтира 5-километровата пътна отсечка, която минава през най-отдалечения квартал на Гълъбово – “Митьо Станев”, и води до село Мусачево. Направени са асфалтови кръпки, положена е ръчно асфалтова смес, валирана с вибро-валяк. Това се случи по съответния ред на възлагане на обществена поръчка. Стойността на ремонта възлиза на над 79 000 лева.

Този път е единствен за тези две населени места, а от построяването му досега поддръжката е на ниво кърпежи на появяващите се все по-често дупки. Отсечката Гълъбово–Мусачево обслужва 300–те жители на кв. “Митьо Станев” и още 200 на село Мусачево. С течение на времето тя се използва от все повече превозни средства, също така и от много тежкотоварни камиони и селскостопанска техника.

Средствата за поддръжка на общински пътища, които се отпускат от държавата на Гълъбово, са крайно недостатъчни и се изчисляват на базата на брой население. Те могат да се разходват само за поддръжката на пътища, но не и на улици. В община Гълъбово общинските пътища са 3: Гълъбово–Априлово, Мъдрец–Главан и гореспоменатият път Гълъбово–Мусачево. Всяка година средствата са около 70 хиляди лева, не стигат за поддръжката и на трите отсечки, затова чрез решение на Общинския съвет всяка година се ремонтира последователно по един от тях.
#

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн