Следващото заседание на Обществения консултативен съвет ще се състои през септември

STZAGORA.NEТ
Подготовката и организацията на следващото заседание на Обществения консултативен съвет (ОКС) обсъдиха днес Областният управител Живка Аладжова, председател на Съвета, и заместник-председателите Валентин Вълков и Мирчо Христов, съобщиха от пресцентъра на Областната администрация.

Тримата дискутираха възможността за срещи с предприемачи, ръководители на промишлени предприятия и на учебни заведения, така че да се реализира инициативата за ефективността на кадрите в областта. Идеята е да се направят промени в профилирането в учебната 2014-2015 година, които да удовлетворят регионалната икономика. От изключителна необходимост е изискванията на индустрията и бизнеса да съвпадат с програмите на средните и висшите учебни заведения в региона.

ОКС да потърси отговорите на въпросите: кой и как определя правилата за участие в проекти с европейско финансиране, предложи зам.-председателят Валентин Вълков. Според него в това направление е нужна яснота и прозрачност, за да може предприемачите да се възползват, а не да се възпрепятства бизнеса, както сочи досегашната практика. Областният управител сподели, че ще потърси среща с вицепремиера Даниела Бобева и ще постави темата за обсъждане. Ръководството на Съвета обсъди и предложения за дейността, които ще представи на заседанието, планирано за след 15-ти септември.
#

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн