МО иска жилища за военните от 2-ра бригада в замяна на освободения терен на бившите казарми, стана ясно на среща между областния управител Живка Аладжова и кмета Живко Тодоров

STZAGORA.NEТ
Изискванията на Министерството на отбраната към Община Стара Загора по проекта за спортен комплекс представи днес на среща с кмета Живко Тодоров Областният управител Живка Аладжова. Становището, което се очаква от военното ведомство, ще бъде подготвено, когато Общината изпрати своето актуализирано искане. Община Стара Загора планира изграждането на спортен комплекс върху част от терена на бившите артилерийски казарми в Стара Загора. Аладжова и Живко Тодоров се срещнаха, за да обсъдят техническата процедура, свързана с една трета от територията – собственост на Министерството. Същевременно в искането си Общината трябва да заложи и социални ангажименти.

Проектът залага прехвърляне на собствеността от държавна в общинска срещу регламентиране нормативно на ангажимент за предоставяне на жилища на военнослужещи от Втора Тунджанска механизирана бригада. Преди дни Областният управител се срещна с министър Ангел Найденов по този въпрос, поставен й за съдействие от кмета Живко Тодоров. Тогава военният министър каза, че както Министерството на отбраната има ангажимент към жителите на Стара Загора, така би трябвало и регионалните и местни власти да се ангажират с решаването на въпроси, засягащи военнослужещите и семействата им, тъй като в Старозагорския регион са разположени важни за армията формирования.
#vvv

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн