Кметът Живко Тодоров поздрави старозагорските медалисти от Олимпиадата за ветерани

STZAGORA.NEТ

Кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров се срещна днес със старозагорските състезатели по бадминтон и лека атлетика, които спечелиха за България общо 16 медала – 13 златни, 2 сребърни и 1 бронзов, на провелата се в Торино олимпиада за спортисти ветерани.

Реномето на старозагорската школа по бадминтон защитиха безапелационно Христо Михалев, Петко Монев, Тихомир Киров, Пламен Михалев и Тодор Табаков, а на леката атлетика Красимира Чахова, която грабна 1 златен, 1 сребърен и 1 бронзов медал.

“Горди сме с успехите на нашите съграждани и затова ще продължим да подпомагаме всеки вид спорт, каза кметът Живко Тодоров. – За да подпомогнем развитието на бадминтона сме предвидили строежа на нова спортна зала, която да отговаря на нуждите на този спорт. Така Община Стара Загора ще подпомогне успехите на старозагорската школа, която е водеща в страната.”

Ядрото на националите по бадминтон на олимпиадата в Торино бе от представители на Стара Загора, каза Христо Михалев. Преборихме големите нации и се завърнахме с общо 20 медала, от които 12 златни и 1 сребърен са за старозагорските бадминтонисти. Нашата голяма цел е да превърнем Стара Загора в столица на бадминтона в България и тук да се провеждат национални и световни първенства за всички възрастови групи, категоричен бе Христо Михалев.

Старозагорските спортисти подариха на Живко Тодоров реплика на златния медал от Олимпиадата в Торино, талисмана и официалната фланелка на игрите с благодарност за всичко, което се прави за спорта в Стара Загора.

От своя страна градоначалникът им подари копия на римски монети и книгата „На този ден в Стара Загора”, с пожеланието да са все така успешни.
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн