От 27 август започва асфалтирането на улици в Казанлък и населените места

STZAGORA.NEТ
От утре до приключване на работата се затварят за движение ул. „Георги Бенковски“ и ул. „Петко Стайнов“

С асфалтирането на 36 улици в Казанлък и населените места през 2013 г. на обща стойност 1 307 070 лв. с ДДС ще се изпълни една от стратегическите цели за възстановяване на пътната инфраструктура в община Казанлък, а именно – отваряне на южната дъга на града. През 2012 г. бе възстановена западната обходна дъга, обхващаща ул. „Ал. Стамболийски“ и ул. „Ген. Драгомиров“, която извежда автомобилния поток към северния изход на града.

Тази година с асфалтирането на ул. „Индустриална“, северно от фирмите „Катекс“ и България-К“, и ул. „Кенали“ – от ул. „Чаталджа“ до ромския квартал, през Стара река до ж.п. гарата, с продължението на вече препавираната ул. „Москва“, транспортният поток на Казанлък ще има реалната възможност да бъде изнесен от центъра в посока изток-запад по южната пътна дъга и север-юг – по западната и източната дъги. Така реално ще се освободи идеалният център от натоварения автомобилен трафик.

С асфалтирането на улиците „Христо Янков“, „Петко Стайнов“, „Георги Бенковски“, „Ген. Гурко“ и „Цар Симеон Велики“ и паркинга на ул. „Ген. Гурко“ ще бъде завършена централната градска част, включваща малките вътрешни улички, които са тесни, но непроходими, поради лошото състояние на асфалтовата настилка към този момент.

Ул. „Пушкин“ ще отвори движението за кв. „Васил Левски“ (Западно разширение). Улицата ще бъде нивелирана, за да не се събира водата при дъждове и снеготопене до ОУ „Никола Вапцаров“.

Ул. „Кремона“ в ж.к. „Изток“ в частта от ул. „Чаталджа“ до бл. 42 ще бъде възстановена с бордюри, тъй като в момента тя е в трагично състояние.

Ул. „Орешака“ отвежда основното движение към населените места Енина, Крън, Долно Изворово и Горно Изворово, както и към спортните площадки в Казанлък. Улицата също ще бъде асфалтирана от ул. „Капрони“ до Стадиона. След подмяната на водопровода по бул. „23 Пехотен Шипченски полк“ от „ВиК“ ЕООД – район Казанлък, булевардът ще бъде цялостно асфалтиран до „Кауфланд“.

„ВиК“ ще възстанови водопровода на ул. „Капрони“ – улицата е част от републикански път и за нея отговорност и ангажимент има държавата, но Община Казанлък има сключено споразумение с Агенция „Пътна инфраструктура“ тя да бъде асфалтирана след това с 220 000 лв. от държавната агенция.

Заедно с асфалтирането в града по график ще върви и асфалтирането на улици в населените места, направено по предложения на кметовете. Средствата за асфалтирането са разпределени по равно между града и населените места, като общата сума е 1 307 070 лв. Тези средства включват 200 000 лв. за четвъртокласната пътна мрежа.

Фирмите изпълнители на асфалтирането на улици на територията на община Казанлък са „Ес Би Ес“ и „Димас“ АД.

Поради започващото асфалтиране от 27 август улиците „Георги Бенковски“ – от ул. „Христо Ботев“ до ул. „Ген. Гурко“, и „Петко Стайнов“ – от ул. „Дондуков“ до бул. „23 Пехотен Шипченски полк“, се затварят за движение до приключване на работата. Забранява се спирането и паркирането на автомобили по ул. „Ген. Гурко“ в отсечката от ул. „Хан Крум“ до началото на паркинга зад Пощата. Паркингът ще бъде отворен за паркиране. Предстои затваряне на ул. „Цар Симеон Велики“, което ще бъде предварително обявено.

На снимката: След подмяната на водопроводната мрежа, бул. „23 Пехотен Шипченски полк“ ще бъде асфалтиран
#vvv

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн