Пожарът край с. Остра Могила се е насочил към с. Казанка

STZAGORA.NEТ

Пожарът, който обхвана борова гора до с. Остра могила, Община Стара Загора, се е насочил към землището на с. Казанка.

Към момента стихията не е овладяна и затова кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров нареди към ръководителя на Отдел „Опазване на обществения ред и кризи” да бъде сформирана група, която да обезопаси района около с. Казанка.

За да окажат помощ, на място са пристигнали екипи на РС ПАБ и военни от 2-ра Тунджанска механизирана бригада. Към мястото са се насочили и две верижни машини от “Мини Марица-изток”.

Потушени са пожарите в селата Змейово и Пъстрово, съобщи Агенция „Фокус”, като цитира кмета на Стара Загора Живко Тодоров. Той посочи, че продължава да гори пожарът край Остра Могила.

„Предприемат се действия за ограничаване на пожара, локализиран е. Има служители на общината, както и на пожарната, армията също се включваше, там където е необходимо, за да може по-бързо да бъдат преодолени последиците от пожара и най-вече да не засегне сериозни територии и да не се разпространи към населените места. На този етап няма опасност за хората. Смятам, че пожарът ще бъде овладян”, коментира още Живко Тодоров.

Той допълни, че причината за пожара в с. Змейово е скъсан далекопровод, а останалите са по небрежност и нехайство на хора. Тодоров призова гражданите да бъдат отговорни и да внимават, когато боравят с огън и предмети, които могат да предизвикат пожари.

От възникването на пожарите – вчера в северозападния край на град Стара Загора и днес около селата Змейово, Пъстрово и Остра могила, РИОСВ – Стара Загора извършва непрекъснат контрол на показателите, характеризиращи качеството на атмосферния въздух. До 17:00 часа днес не са регистрирани превишения на средночасовите норми по наблюдаваните замърсители от автоматичните пунктове „Зелен клин” в град Стара Загора и разположения в село Ръжена.

Последните данни до 15:00 часа от пункта в село Остра могила също не показват превишения на нормите по наблюдаваните замърсители.

Данните от тези пунктове постъпват в РИОСВ – Стара Загора в реално време и при създаване на опасност за здравето на хората в засегнатите от пожарите населени места, населението ще бъде своевременно информирано.




#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн