Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”: Стриктно спазвайте правилата за пожарна безопасност

STZAGORA.NET
През последните денонощия пожарна обстановка се усложни, възникнаха няколко горски пожари, за погасяването на които бе съсредоточен огромен ресурс от екипи огнеборци, спасители, горски служители и доброволци. Повишен пожарен риск отбелязват и анализите на Националния институт по метеорология и хидрология. На територията на цялата страна са обявени червен и оранжев код с възможност за възникване на силни, разпространяващи се на големи площи и трудни за овладяване полски и горски пожари. Усложнената обстановка отново поставя на преден план въпроса за стриктното спазване на превантивните мерки за недопускане на подобни инциденти.

Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” напомня на гражданите, че паленето на огън в близост до сухи треви и горски насаждения е абсолютно забранено. Задължително е и спазването на забраната за движение на моторни превозни средства без искрогасители в горски и полски масиви, както и извършването на ремонтни дейности на такива места. Небрежното пушене и използването на открит огън са опасности, които не бива да бъдат допускани.
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн