Становище на главния архитект на Община Стара Загора Иван Кирчев по повод публикации в медиите, свързани със саниране на обществени сгради в Стара Загора по Фонд „Козлодуй”

STZAGORA.NET

Арх. Иван Кирчев

Проектите за саниране на сградите на V ОУ „Митьо Станев“ и СОУ „Максим Горки” в Стара Загора са разработени в съответствие с нормативните изисквания от правоспособни проектанти, членове на Камарата на архитектите в България и на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране.

Те са съгласувани по надлежния ред в това число и от специалистите, одобряващи проектите по Фонд „Козлодуй” към Министерство на икономиката.

На база на одобрените проекти е проведена обществена поръчка, преминала през одобрението и контрола на управляващия орган на Фонд „Козлодуй”.

В България няма нормативен документ, определящ задължително къде да се прилага еспандиран или съответно екструдиран пенополистирол.

В проектите категорично е заложено прилагането на топлоизолация от екструдиран пенополистирол по фасадите.

В Община Стара Загора през 2010 г. има изпълнено саниране по проекта „За децата на Стара Загора с отговорност и любов” на сградите на VI ОУ „Св. Никола” и IV ОУ „Кирил Христов”, с топлоизолация от екструдиран пенополистирол по фасадите, при която няма констатирани подобни [на описаните в сигнал до медиите - бел. ред.] недостатъци.
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн