Млади шахматисти от побратимените Казанлък и Толияти ще мерят сили в приятелска среща

STZAGORA.NET

В Града на розите на 27 август 2012 г. кметът на община Казанлък Галина Стоянова и кметът на град Толияти Сергей Андреев подписаха Протокол за сътрудничество между двата побратимени града

Млади шахматни таланти от Казанлък и Толияти, Русия, ще се срещнат в приятелска двустранна среща на 12 август 2013 г. (понеделник) в Казанлък от 10.00 ч. в залата на Културно-информационния център на ул. „Искра“ № 4. Срещата се организира във връзка с инициативите, залегнали в Протокола за сътрудничество за 2013 г. между община Казанлък и побратимения й град Толияти, подписан от кметовете на двете общини.

Преди състезанието талантливите млади шахматисти от Толияти и Казанлък ще бъдат заедно една седмица на спортен лагер в Несебър. Пребиваването на руските деца в България и съвместните инициативи с казанлъшките деца, занимаващи се с шахмат, са осигурени от Община Казанлък по линия на двустранния обмен в сферата на образованието, спорта и младежките дейности между двата побратимени града. В тази първа по рода си инициатива участват по петима възпитаници на клуба по шахмат с ръководител Петранка Драганова и на руската толиятинска общинска школа № 4 „Шахматы“ с ръководител Гульнара Салахова.

На 11 август младите шахматисти пристигат от морето в Казанлък, като българските деца и техните семейства ще бъдат домакини на своите руски приятели, ще ги посрещнат в своите домове и ще ги запознаят с българския бит и кухня.

На 12 август в 9.00 ч. в зала 6 на Общината, младежите и техните ръководители имат среща със зам.-кмета на община Казанлък Петър Косев. По програма младите шахматисти ще се запознаят и с културно-историческите забележителности на града и околностите, ще посетят Паметника на Свободата на връх Шипка, Казанлъшка тракийска гробница и др. уникални забележителности.

Община Казанлък подкрепи шахматните таланти в града на розите, като им осигури и нови пособия – 5 електронни часовника и 1 демострационна шахматна дъска.

Община Казанлък кани всички любители на шахмата да посетят двустранната шахматна среща в понеделник, 12 август 2013, от 10 ч. в Културно-информационен център на ул. „Искра“ № 4.
#

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн