Преглед на печата – в. “Старозагорски новини”, вторник, 6 август

STZAGORA.NET
«Прокуратурата проверява конфликта пред Операта», съобщава от първата си страница днес в. «Старозагорски новини», цитиран от standartnews.com, като визира казаното от Евдокия Димитрова, говорител на районната прокуратура в Стара Загора. От полицията са извършили проверки на скандала през миналата седмица и материалите са били изпратени в прокуратурата, която в едномесечен срок трябва да се произнесе дали има данни за извършено престъпление. Вестникът припомня, че конфликтът възникнал миналата сряда, когато новият директор на операта Петко Бонев се опитал да влезе в сградата и да заеме работното си място. Група от протестиращи срещу опорочения според тях конкурс за директор обаче окупирали със столове служебния вход и не разрешили на Бонев да влезе. След сигнала пред сградата на операта пристигат 8 полицаи им разпоредили да освободят входа. Протестиращите обаче не изпълнили разпорежданията и стегнали редиците. «Наложи се полицаите да отместят столовете и да разделят вкопчилите се един в друг във жива верига като ги отместват встрани”, твърди шефът на сектор “Охранителна полиция” в областната дирекция на МВР – Стара Загора комисар Илиян Илиев.

Вестникът пише и за трагедиятя в Казанлък през уикенда. 4-годишно момченце се е удавило в напоителен канал в местността Казмера край града, който от ромската махала наричали “циганска къпалня”. Макар че това е строго забранено, децата си спретнали импровизиран плаж и така се разхлаждали в жегите. В неделя около 11 часа четиригодишните съседчета Мишо и Антон решили да се изкъпят и се спуснали в канала. Мишо обаче бързо нагълтал вода и течението го повлякло. Дрехите на Антон, който бил по-близо до брега, се закачили на къпинов храст и това го спасило.

Вестникът коментира и зачестилите предсказания за слънчев апокалипсис. Според старозагорският астрофизик доц. д-р Алексей Стоев, директор на филиала на Института за космически изследвания и технологии към БАН в Стара Загора прогонозите, особено направени за години напред, са невъзможни. По принцип подобни явления се прогнозирали трудно и предвижданията се отнасяли само за дни напред, дори не за седмици. «Сега Слънцето е в своя максимум. Избухвания се случват и сигурно ще продължат във времето. Но това не означава, че ще се стигне до катаклизми и унищожителен слънчев апокалипсис», казва той.
#vvv

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн