Служители на Старозагорската опера не пуснаха новия директор на работното му място

STZAGORA.NET

Десетина служители на Държавна опера Стара Загора не позволиха в 8 ч тази сутрин на новия директор Петко Бонев да заеме работното си място, съобщи “Дарик”. Предстои Бонев да се срещне с ръководството на Община Стара Загора, за да представи себе си и творческата си платформа.

Сутринта, когато новоназначеният директор се е опитал да влезе в сградата на операта, на входа е бил председателят на синдикалната организация към КНСБ Борис Борисов, който му е препречил пътя. „Г-н Бонев се представи, извади заповед и каза, че иска да влезе в сградата, за да си изпълни служебните задължения. Аз не му отговорих. Г-н Бонев се опита насила да ме изтласка от вратата.”

Петко Бонев обясни ситуацията така: „След като съм докоснал един човек по ръката и той казва, че съм го блъскал, това е просто изумително. Много неприятно. Аз съм дошъл тука да работя, за да тръгне сезонът. Надявам се да има някаква реакция на полицията и органите на реда, защото аз имам заповед за назначение”.

От полицията не коментираха дали ще предприемат конкретни действия и кога новият директор ще може да заеме поста си.

Бел. ред.: Колективът на Старозагорската опера има натрупан добър стаж в недопускането на нежеланите нови ръководители на институцията до работното им място. През пролетта на 2010 г. упражнението вече беше играно с тогавашния пратеник на София Петър Радевски.
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн