Ремонтират старите участъци на магистрала „Тракия” от 2014 г. с европари

STZAGORA.NET
Старите участъци на автомагистрала „Тракия” в района на Пазарджик, района на Пловдив и 4 км в района на София ще бъдат ремонтирани през следващата година като част от Транзитни пътища 5 със средства от Европейската инвестиционна банка. Това заяви пред журналисти инж. Лазар Лазаров, председател на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура”, който взе участие в национална конференция „Добрите практики при изграждането на АМ „Тракия”, лотове 2, 3 и 4”, предаде репортер на Агенция „Фокус”.

Инж. Лазар Лазаров подчерта, че това вече е договорено с борда на банката и ремонтът трябва да започне догодина. „Не трябва да забравяме, че през летния период, когато е най-активното строителство, е и най-засиленият трафик и трябва да направим организация на движението, за да не може строителството и ремонтите да попречат на интензивния трафик през следващото лято”, отбеляза инж. Лазаров. Той посочи, че тепърва ще се провеждат обществените поръчки за избор на изпълнител на ремонтните дейности, като условията този път ще са по-различни. „Това са договори, които ще са по правилата на Европейската банка”, отбеляза инж. Лазар Лазаров.

Той добави още, че благодарение на подписани от министъра на регионалното развитие Десислава Терзиева разрешителни предстои да започне дългоочакваният ремонт на трите виадукта на автомагистрали „Тракия” и „Хемус”, където строителите вече са подготвили трасета. „Няма да имат отбиване на движението в тези участъци”, посочи инж. Лазар Лазаров.
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн