Подписано е първото споразумение в Стара Загора по проект „Енергийно обновяване на българските домове“

STZAGORA.NET
В Стара Загора е първата сграда в Югоизточния район на планиране, за която има подписано споразумение по проект „Енергийно обновяване на българските домове“. Тя се намира близо до парк „Аязмото” на ул.”Света Троица”№ 190, съобщи инж. Севдалина Джабарска, ръководител на екипа на проектния мениджър „Енерджи Сейвинг” ЕООД.

Очаква се в следващите дни да бъдат подписани споразумения и с още две сгради в града, за които са изготвени предварителните бюджети.

Проектът „Енергийно обновяване на българските домове“ стартира през юли 2012 г. и към момента в Югоизточния район на планиране са подадени над 30 заявления за интерес. В Стара Загора те са 11. Безвъзмездното финансиране по проекта е в размер на 75% от стойността на цялата инвестиция за съответното жилище.

Възможните мерки, които са допустими по проекта, са подмяна на прозорци, изолация на стени и покрив, реконструкция и модернизация на общи отоплителни инсталации и др.

На 100% се покриват разходите за техническо обследване на сградата, изготвяне на технически паспорт и извършване на обследване за енергийна ефективност.

Проектният мениджър „Енерджи Сейвинг” ЕООД безплатно подпомага сдруженията на собствениците в целия процес от предоставянето на документи за кандидатстване до приемането на извършените строителни работи на жилищната сграда.

Целият комплект документи може да се изтегли от интернет страницата на МРРБ или в офиса на проектния мениджър „Енерджи Сейвинг” ЕООД, който се намира в Стара Загора на ул. „Уилям Гладстон“ 6-16, офис 3, тел. 042 600 955.
#

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн