Българо-полски проект “Безплатен билет” урежда изложба в Автогарата

STZAGORA.NET

„БЕЗПЛАТЕН БИЛЕТ” е проект, който има за цел да превърне пространството на автогара Стара Загора в средище на съвременното изкуство в периода от 1 до 31 Август 2013. Изборът на мястото не е случаен. Гостувайки на автогарата – комуникативно пространство с голям поток от пътуващи, проектът ще направи изкуството по-достъпно за хората и ще създаде добра среда за престоя на чакащите. Целта на проекта е да ангажира вниманието на посетителите и да направи времето на техния престой по-интересно и комфортно. Това ще даде достъп на пътуващите да се докоснат до съвременното изкуство. Освен това идеята на проекта е да се създаде иновативна обща инсталация в пространството на автогара Стара Загора от произведения на утвърдени и млади автори от България и Полша. Те ще представят работите си, като дигитален печат, инсталации и видео произведения. Крайният резултат от творческата работа в сградата на автогара Стара Загора ще допринесе за популяризиране на мястото като едно алтернативно пространство за културни практики.

Автори на проекта са Искра Иванова, Йоанна Тиеле и Атанас
Тотляков.

Участниците в проекта:

ИСКРА ИВАНОВА (ISKRA IVANOVA)
АТАНАС ТОТЛЯКОВ (ATANAS TOTLYAKOV)
ТРИФОН КАЛФОВ (TRIFON KALFOV)
КРАСИМИР КАРАБАДЖАКОВ (KRASIMIR KARABADJAKOV)
ИЛИЯН ЛАЛЕВ (ILIAN LALEV)
ЙОАННА ТИЕЛЕ (JOANNA TIELE)
АРТУР ХЖАНОВСКИ (ARTUR CHRZANOWSKI)
ЮСТЪНА ЯКУБОВСКА (JUSTYNA JAKOBOWSKA)
ДОМИНИКА ВАЙБЕРГ (DOMINIKA WAJBERG)
АЛИЦЯ РЪНКИЕВИЧ (ALICJA RYNKIEWICZ)
МАЦИЕЙ ЗДАНОВИЧ (MACIEJ ZDANOWICZ)
КАТАЖЪНА МАЙСНЕР (KATARZYNA MAJSNER)
ЕЛИНОР ВУСЕР (ELINOR WYSER)

Изложбата ще бъде открита на 1-ви август 2013 от 18.00 часа на автогара Стара Загора.

Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Община Стара Загора и съдействието на „ОМ – отворена, положителна медия“.
#

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн