Стотици казанлъчани гледаха снощи българско кино на площад „Севтополис”

STZAGORA.NET

Стотици казанлъчани изпълниха централния площад „Севтополис“ на 22 юли вечерта, за да се включат в гостуващото кино на открито като част от общонационалната кампания на Българската национална телевизия с „Пътуващо Лятно кино с БНТ 1“, поставяща акцент върху възстановяване на летните кина у нас.

Два български филма с награди от престижни национални и международни филмови фестивали „Жълто куче” и „Аве” бяха прожектирани на голям екран на централния площад.

Спирката на „Пътуващото лятно кино“ в Казанлък се осъществи благодарение подкрепата и организацията на Община Казанлък. В своето приветствие към стотиците млади и по-възрастни зрители кметът Галина Стоянова сподели, че казанлъчани са едни от първите в България, които са имали възможност да се докоснат до магията на седмото изкуство още през 1904 г. Кметът подчерта, че Общината работи активно по два проекта – благоустрояване на парк „Тюлбето“ и парк „Розариум“, където е предвидено изграждането на открити сцени, които ще се ползват и като летни кина. Филмовият маратон в Казанлък ще продължи и през есента, когато в града на розите за втора поредна година ще гостува „София Филм Фест“.
* * *
Безплатно лятно кино в центъра на града ще се прожектира тази вечер и в Стара Загора. В 21.00 ч. на екран в алеята в парк „Пети октомври“ ще бъдат показани два български филма – късометражният „Скок“ (30 мин.) и „Джулай“ (92 мин.), съобщават организаторите от Българската национална телевизия. Филмът „Скок“ е участвал в Конкурса за късометражно кино на “София Филм Фест”.

Прожекцията, която е част от кампанията „Пътуващо лятно кино с БНТ 1“, ще открие кметът на града Живко Тодоров.

Повече за филмите “Скок” и “Джулай” – тук.
#

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн