Стара Загора е победител в Националната кампания „Усмихнатите деца на България”

STZAGORA.NET

На 18 юли в 12,30 ч., председателят на Държавната агенция за закрила на детето Калин Каменов ще връчи на кмета на община Стара Загора Живко Тодоров наградата в Националната кампания „Усмихнатите деца на България”.

Градът заслужи приза, защото във флашмоба по повод Международния ден на детето-1 юни, са се включили около 1000 момичета и момчета. С това те доказаха, че Стара Загора е мястото, в което живеят най-щастливи деца в България.

В инициативата на Съвета на децата се включиха почти всички областни градове в страната. Между 100 и 1000 души образуваха усмивки на емблематични точки в своите родни места, за да покажат на обществото, че българчетата трябва да растат весели и обичани.

Националната кампания „Усмихнатите деца на България” се реализира за първи път и е по идея на членовете на консултативния орган на децата към ДАЗД. Флашмобовете на местно ниво бяха реализирани с помощта на общинските администрации и регионалните инспекторати по образование.
#

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн