“БЕРОЕ” СПЕЧЕЛИ И СУПЕРКУПАТА НА БЪЛГАРИЯ ПО ФУТБОЛ

STZAGORA.NET
В динамичен и приятен за гледане мач за Суперкупата на България по футбол, игран тази вечер на националния стадион “Васил Левски” в столицата, носителят на Купата “Берое” изтръгна победата срещу шампиона “Лудогорец” (Разград) след равенство 1:1 в редовното време (90 минути, без продължения) и дузпи след това. Зелено-белите показаха завидно хладнокръвие и точност, като реализираха и петте си удара от бялата точка, докато за “Лудогорец” четвъртият удар, нанесен от Марселиньо, излезе в аут над напречната греда.

Гола за “Берое” в редовното време вкара с глава централният нападател Венцислав Христов в 27-та минута. “Лудогорец” изравни с гол на Светослав Дяков секунди преди края на 2-минутното продължение на първото полувреме.

“Берое” бе по-активният и по-агресивен отбор в срещата, особено в първите минути на двете части.

В 59-та минута “Лудогорец” остана с човек по-малко на терена. В 65-тата минута червен картон получи и Борислав Стойчев от “Берое”. Така до края на редовното време (с триминутно продължение) съперниците играха с по 10 души.

Головете при изпълнението на дузпите за “Берое” отбелязаха следните играчи: Георги Андонов, Иво Иванов, Венцислав Христов, Пламен Крумов и Елиаш да Силва.

Суперкупата на България по футбол е вторият трофей, който зелено-белите печелят в рамките на една година. С него “Берое” има вече една шампионска титла, два пъти спечели Купата на България, и сега за пръв път – Суперкупата, воден от треньора Петър Хубчев.

Следващата цел пред “Берое” вече е очакваната среща с “Апоел” (Тел Авив) от втория квалификационен кръг на Лига Европа, която ще се проведе следващия четвъртък (18 юли) от 19.30 часа на стадиона под Аязмото. Реваншът е седмица по-късно, на 25 юли, на стадион “Блумфийлд” в Тел Авив.
#vvv

бутон за споделяне

1 коментар on ““БЕРОЕ” СПЕЧЕЛИ И СУПЕРКУПАТА НА БЪЛГАРИЯ ПО ФУТБОЛ”

  • slavataner wrote on 11 юли, 2013, 9:30

    Добро начало на новия футболен сезон. Надявам се на победа на 18 юли в ЛЕ. Успех Берое!


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн