Старозагорец спечели състезанието по спортен риболов на „ТЕЦ Марица изток 2” ЕАД

STZAGORA.NET

Старозагорецът Божидар Жеков е победителят в тазгодишното издание на традиционното състезание по спортен риболов, организирано от най-голямата топлоелектрическа централа в България „ТЕЦ Марица изток 2” ЕАД. Със завиден улов от 10 кг той успя да пребори огромната конкуренция в лицето на още близо 100 рибари. На куката на Божидар се закачиха сериозни екземпляри амур и сом, а той самият заяви след състезанието, че следващата година ще се постарае да извади още по-голям улов.

„За пореден път участвам в тази страхотна инициатива на „ТЕЦ Марица изток 2” ЕАД и догодина отново ще съм край водите на язовир Овчарица”, каза още 33-годишният Божидар Жеков.

Второто място зае друг старозагорец – Христо Иванов – с улов от близо 8,5 кг. Трети стана Митко Апостолов, който извади от язовира 8 кг риба. Четвърти се нареди Иван Михайлов. На кантара той успя да сложи 7 кг. В списъка с победителите на пета позиция се записа Станимир Стоилов. С въдицата си той успя да изкара от водата 6,6 кг риба.

Както всяка година, и тази, „ТЕЦ Марица изток 2” ЕАД предостави 5 поощрителни награди. Отличието в категория „Най-млад рибар” грабна 10-годишният Пламен Стоянов Стоянов от Стара Загора. За „Най-опитен рибар” журито определи Георги Сеферинкин от Панагюрище. „Най-добра рибарка” стана Дида Кънчева от Стара Загора. В категорията „Най-атрактивен рибар” призът отиде при Илиан Киричев от Пловдив, а „Най-голям карък” тази година стана Димитър Папазов, който не успя да улови нито една риба.

Всички победители си тръгнаха с награди статуетки, ваучери за закупуване на рибарски принадлежности и, разбира се, много настроение.

„Състезанието е традиционно, провежда се вече за четвърта поредна година и отново предизвика интереса на риболовци от цялата страна. Хората са доволни и се забавляват, което е най-важното”, каза от свое име заместник-изпълнителният директор на „ТЕЦ Марица изток 2” ЕАД инж. Михаил Митков, който също е запален рибар.

#gerb

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн