Интернет страница съветва имигранти от трети страни

STZAGORA.NET
Сдружението на общините от Югоизточния регион успешно реализира проект “Насърчаване на социално-икономическата активност на имигранти от трети страни на територията на Югоизточен регион”, BG EIF 2011/01-02.01. Размерът на безвъзмездната финансова помощ е 79 287 лева, а продължителността 3 месеца. Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Европейския съюз чрез Европейския фонд за интеграция на граждани на трети държави, съфинансирана от Европейския съюз.

В Сдружението на общините от Югоизточния регион, с водеща община Бургас, членуват още Сливен, Стара Загора и Ямбол.

В рамките на проекта успешно е създадена и интегрирана интернет страница, която действа като обучителна платформа в няколко направления и е достъпна на следния адрес: www.userla-immigrants.com

Едно от направленията в платформата е подготовка и езикова култура, като един от основните проблеми, който се идентифицира, е подготовката на имигрантската общност по български език и литература. Вторият компонент е така наречената гражданска ориентация. Един от големите проблеми на имигрантските общности е в това, че хората, които са избрали да живеят на територията на България, изпитват големи затруднения в ориентирането си в институционалната система, в законодателната база и в чисто ежедневни проблеми. Третият компонент от платформата е свързан с културно-историческото материално и нематериално наследство. Четвъртият компонент, по който има възможност имигрантите да се обучават и самообучават, е предприемаческата култура, който цели да стимулира икономическа активност от тяхна страна и по този начин те да бъдат подкрепени, ако решат да стартират свой бизнес на територията на Югоизточния регион.

Чрез проекта е отделено внимание и на младото поколение като част от имигрантската общност, която се нуждае от особена подкрепа. Модулите от тази интернет платформа предлагат специализиран модул за обучение, насочен към деца и младежи.

Изпълнението на проекта допринася за повишаване степента на интеграция на целевата група граждани от трети страни в обществения живот на България.

И след приключването на настоящия проект създадената уеб-базирана платформа за провеждане на он-лайн курсове за граждани на трети държави ще продължи да се модернизира и актуализира.
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн