В Стара Загора се проведе церемонията “Дарител на годината 2012″

STZAGORA.NET
Г-жа Мария Хорсикян, Холдинг "Загора" (в средата) - с наградата „Дарител на годината 2012”.
Дарители от цялата страна се събраха на 28 юни 2013 г. в Стара Загора, където се проведе церемонията „ДАРИТЕЛ НА ГОДИНАТА 2012”. Наградата „Дарител на годината” се връчва от Асоциацията на обществените фондации в България за развитие на благотворителността на местно ниво.

Асоциацията на обществените фондации в България (АОФБ) е учредена през 2005 година и включва обществени фондации от цялата страна. В мисията на всяка обществена фондация е заложен стремеж да се подкрепя развитието на гражданското общество чрез набиране на дарения и насочването им към инициативи, които отговарят на обществени нужди.

Ообща снимка на тазгодишните носители на приза „Дарител на годината 2012”.

Усилията са насочени към това, даряваните средства да се управляват професионално, прозрачно и по приоритети, които всяка местна общност сама е определила.

Тази година домакин на церемонията „Дарител на годината 2012” бе Фондация „ОБЩЕСТВЕН ДАРИТЕЛСКИ ФОНД – СТАРА ЗАГОРА”. Организацията е създадена през юни 2003 година и празнува своя 10-годишен юбилей.

За своята подкрепа към Фондация „Обществен дарителски фонд – Стара Загора” и за своята филантропска дейност на местно ниво, със статуетка и грамота „Дарител на годината 2012” бяха удостоени:

* “Загорка” АД – Наградата се връчва за реализирането на националната дарителска програма ЗАГОРКА ЗЕЛЕН ФОНД.
* “Бултекс 99″ ЕООД – Наградата се връчва за подкрепа на хора в неравностойно положение.
* Холдинг “Загора” – Наградата се връчва за цялостен принос за развитие на филантропията и подкрепа на дейността на Фондация „Обществен дарителски фонд – Стара Загора”.

Г-н Атанас Атанасов, Загорка АД, с наградата „Дарител на годината 2012”.

Дарителите, които си тръгнаха с награди от Стара Загора, са:

* PL Control – Наградата се връчва за най-голямо корпоративно дарение към фондация „Обществен дарителски фонд Габрово”.
* Г-жа Ирен Цибранска – Наградата се връчва за създаване и поддържане на поименен дарителски фонд „Д-р Хернани Цибрански” към Фондация „Обществен фонд Лом”, от който ежегодно се присъждат едноименните награди за изкуство и култура.
* Г-жа Калояна Димитрова – Наградата се връчва за нейният принос за учредяването и институционалното израстване на фондация „Обществен дарителски фонд за Варна”.
* Г-жа Таня Георгиева – Наградата се връчва за подкрепа на младежките инициативи реализирани от Обществена фондация “Мостове над Тунджа” – Ямбол.
* Г-н Кольо Йорджев – Наградата се връчва на г-н Йорджев, като най- дългогодишен дарител на Фондация „Обществен дарителски фонд Габрово”.
* Г-н Стефан Янков – Наградата се връчва за цялостен принос за развитие на филантропията и подкрепа дейността на Фондация „Обществен фонд- Чепеларе”.
* Г-ца Рафаела Косева – Наградата се връчва за най-млад дарител на Обществена фондация “Мостове над Тунджа”- Ямбол.
* Доц. д-р Мариана Арнаудова - Наградата се връчва за нейния принос за дейности в подкрепа на изявени студенти с научни постижения реализирани от Фондация „Обществен дарителски фонд за Варна”.
* Д-р Юрий Василев – Наградата се връчва за цялостен принос за развитие на филантропията и подкрепа дейността на Обществен дарителски фонд – Тутракан.
* Семейство Митко и Нели Филипови – Наградата се връчва за техния дългогодишен принос към дейностите на Обществена фондация “Мостове над Тунджа” – Ямбол реализирани в подкрепа на децата на гр. Ямбол.

Г-жа Нели Филипова, Ямбол, с наградата „Дарител на годината 2012”.

Тазгодишната церемония започна с едноминутно мълчание в памет на Председателя на Управителния съвет на АОФБ – г-н Иван Караманов, който си отиде внезапно в края на 2012 г.

В емоционална реч г-н Олег Стоилов – член на УС на АОФБ, говори за приноса на г-н Караманов към създаването, развитието и утвърждаването на Обществена фондация “Мостове над Тунджа” – Ямбол, както и за възстановяване на филантропските традиции в региона и страната. За тази негова дейност г-н Караманов беше удостоен със статуетка, която беше получена от представител на семейството.

Асоциацията на обществените фондации в България изказва своята благодарност към домакините на церемонията от Регионалния исторически музей – Стара Загора, към Общинския духов оркестър на Стара Загора, както и към всички дарители и гости.
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн