Сесия на Общинския съвет в Стара Загора се провежда днес

STZAGORA.NET

Редовна сесия на Общинския съвет в Стара Загора се провежда от 9.00 часа днес. Една от точките е за закриване на Общинската агенция по приватизация поради изчерпване на предмета й на дейност. Мотивът е, че през последните 4 години Агенцията е извършила само 19 сделки за по-малко от 2 милиона лева.

Функциите на ОбАП ще се поемат от общинска администрация, като контролът ще осъществява Постоянната комисия по стопанска политика към Общинския съвет. Спестените разходи от издръжката на приватизационната агенция ще бъдат насочени за издръжка на администрацията. Архивът на ОбАП ще остане на съхранение в Общината.

64-те точки от дневния ред на заседанието (последната от които е “Питания”) включват проекторешение за възлагане изработването на Общия устройствен план (ОУП) на община Стара Загора. Той ще бъде един от първите в страната, по подобие на ОУП на град Стара Загора, приет преди години. Срокът за изпълнението му е половин година след възлагането му (4 месеца за предварителен проект и 2 месеца за окончателния проект). Дотогава ще се проведе обществено обсъждане с участието на неправителствени организации, Търговско-промишлената палата, Агенцията за регионално икономическо развитие и гражданите. Общият устройствен план на общината ще осигури развитието на 51-то села в нея по единни критерии през следващите 20 години.

За провеждането в Стара Загора на Балканиадата по лека атлетика за мъже и жени на 27 и 28 юли Общинският съвет ще обсъди и ще вземе решение по предложението за отпускане на още 100 хил. лева от резерва на общината. Първоначално определените 50 000 лв. са се оказали крайно недостатъчни, затова ще бъде предложено те да се увеличат на 150 хил. лв., които ще бъдат предоставени на Спортен клуб по лека атлетика „Берое” за финансирането й.

На сесията ще бъде обсъдено и предложение за обединяването на няколко звена за извънучилищни дейности – Младежкия дом, Народната астрономическа обсерватория “Ю.Гагарин” и Общинския детски център, от 1 юли в единна структура – “Център за наука, култура и изкуство”.

Ще бъде предложено също така дирекция „Административно обслужване” в Община Стара Загора да бъде закрита и на нейно място да се обособят няколко самостоятелни отдела – „Административно-стопански дейности“, Административно обслужване на гражданите“, „Административни бюра“ и „Административно осигуряване на Общинския съвет“, при запазване числеността на общинската администрация на 332 служители.

Друга от точките, включени в дневния ред на предстоящата сесия на Общинския съвет, ще бъде предоставянето на на имоти общинска собственост за безвъзмездно ползване от общинското търговско дружество „Обредни дейности” ЕООД, което в момента все още се помещава в предвидената за събаряне сграда на Стария съвет (бул. “Руски” №36). Предлага се дружеството да бъде преместено в сградата на бившето „Бюро по труда” на ул. ”Хаджи Димитър” № 22. След ремонта на сградата в нея ще се помещават и Административно бюро “Център”, счетоводството на Социалните домове, счетоводството на ”Детски ясли”, както и звено ”Благоустройство и озеленяване”. За нуждите на „Обредни дейности” ЕООД са разпределени помещения в североизточната част на сградата, в които ще се настани администрацията, погребалното бюро и магазинът за младоженци.
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн