Национални екоинициативи на Би Ти Ви ще получат съдействие от общините и областните структури в Старозагорско

STZAGORA.NET
Приоритетното събитие на Би Ти Ви Медиа Груп през лятото е почистването на Стара планина, което е планирано за периода 13-20 юли. Целта е със съдействието на местните институции и регионалните власти да се проведат акции за почистване на планински терени, които са замърсени в резултат от туристически или други дейности.

В най-активния период на летния сезон – месец август, Би Ти Ви Медиа Груп ще проведе и кампания за опазване на морските плажове от замърсяване с пластмасови отпадъци.

В рамките на кампанията на Би Ти Ви „Да изчистим България” до края на юни организаторите са предвидили и училищни акции за събиране на отпадъци от хартия. Акциите ще се проведат по подобие на пилотните инициативи в Правец.

Във връзка с описаните инициативи на 27.06.2013 г. (четвъртък) в Областната администрация – Стара Загора, от 11.00 часа ще се проведе работна среща с представители на общините и регионалните дирекции на държавните структури в Старозагорска област, за да се уточнят възможните параметри на действие. Работната среща ще бъде открита от областния управител Живка Аладжова.
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн