Живка Аладжова се срещна с бригаден генерал Любчо Тодоров

STZAGORA.NET
Областният управител Живка Аладжова се срещна с командира на 2-ра механизирана бригада бригаден генерал Любчо Тодоров. Двамата обсъдиха взаимодействието между областна администрация и военните сили при кризи, бедствия, аварии и катастрофи.

Щабът, който е част от съвета по сигурност, се ръководи от областния управител. „Ще насоча усилията си за недопускане на обстоятелства, които биха застрашили живота и здравето на хората в резултат на бедствия и аварии”, заяви Аладжова. За съжаление голяма част от пожарите през летния сезон са в резултат на невнимание или умишлен палеж, информира бригаден генерал Тодоров. При подобни обстоятелства каквито и да е било превантивни мерки са неработещ механизъм и при така създадени ситуации е важна единствено добрата подготовка и бърза реакция. „Най-важна е човешката позиция, когато трябва да се действа максимално бързо, когато става въпрос за човешки животи”, сподели областният управител.

Живка Аладжова заяви своята откритост и готовност за съдействие при по-задълбочено обсъждане за отстраняване на съществуващи проблеми или пропуски. Областният управител изрази желание да се запознае по-отблизо с дейността на 2-ра механизирана бригада. „Бригадата ни е разположена на 5 области. Щабът и част от батальоните и формированията – около 1600-1700 души, се намират тук, в Стара Загора. Имаме батальон в Хасково, два в Ямбол, един в Шумен и в Плевен”, разясни бригаден генерал Тодоров.

През последните 25 години са направени минимални инвестиции за модернизация на техниката, която е вече морално и материално остаряла. Много важна е ролята на бригадата при честване на годишнини, участията във военни ритуали. Бригаден генерал Любчо Тодоров използва формата на срещата и покани областния управител Живка Аладжова на ритуала по тържественото изпращане на военнослужещи от 15-та рота „Кандахар”, който ще се проведе на 9 юли пред община Стара Загора от 11.00 часа.
#

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн