Първа пресконференция даде новият областен управител Живка Аладжова

STZAGORA.NET

Областният управител Живка Аладжова даде днес своята първа пресконференция пред журналисти.

През първите 10 дни на своето управление Аладжова е осъществила срещи с кметове на общини и председатели на общински съвети, за да се запознае по-задълбочено с проблемите и успехите в местното управление. „За мен е важно да разбера какви са проблемите в областта, какви проекти се реализират и как мога да бъда полезна в интерес на нашата съвместна работа”, заяви областният управител.

Важна среща проведе Аладжова с началника на ОУПБЗН комисар Стоян Колев, съвместно с когото отговаря за пожарната безопасност на региона.

Работна среща с представители на НАП, Митническо бюро Стара Загора, Регионално управление социално осигуряване, Дирекция „Инспекция по труда”, областен отдел към ДАИ, инспекция „Държавен технически надзор”, ОДБХ, Регионална дирекция по горите, РЗИ и РИОСВ осъществи вчера Аладжова. „Това са държавните институции, които извършват контролните функции. Основната ми задача беше да насоча тяхното внимание към промяна на поведението, на отношението, спазване на сроковете, мерките, които те взимат да бъдат превантивни и официално обявявани по медиите, да бъдат прозрачни”, каза тя. Приоритет за Аладжова е създаването на благоприятни условия за развитието и дейността на местния бизнес.

Основните цели на областния управител са прозрачност, промяна в управлението, облекчаване работата на бизнеса, създаване на условия за разкриване на нови работни места. Според Аладжова държавните институции трябва да се насочат към превантивни и предписващи мерки, а не наказателни. Всяка държавна институция ще подлежи на пряк контрол от областния управител чрез обществения съвет, който предстои да бъде създаден в близките седмици. Всеки желаещ може да заяви своето желание за участие в съвета чрез подаване на формуляр до 27 юни в деловодството на областна администрация. Срещите ще се провеждат минимум веднъж в месеца, обяви Аладжова.

В сградата на Областната администрация ще бъдат поставени две кутии – една за жалби и една за предложения от граждани. „Предстои да извърша пълен анализ на работата на предходното управление. Моето желание е да придобия ясна представа за работата му. В случай, че се установят нередности, ще бъдат предприети необходимите мерки. Всичко ще бъде прозрачно, ясно и законосъобразно”, каза Аладжова в отговор на отправен въпрос ще се състои ли ревизия на предходните управляващи.

Все още не са известни имената на зам.-областните управители, които ще заемат постовете на предшествениците си. Предстои сформирането на екипа на областния управител.

В заключение Живка Аладжова заяви, че ще работи с народните представители по един и същ начин – както с депутатите от партията, която представлява, така и с народните представители от опозицията. „Интересите на областта са над всичко”, допълни още тя.
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн