Преглед на печата – в. “Старозагорски новини”

STZAGORA.NET
“Нищят далавери в санаториума в Павел баня”, съобщава от първата си страница днес в. “Старозагорски новини” за полицейската акция в курортното градче в края на миналата седмица. В нея са участвали и инспектори от Басейнова дирекция – Пловдив, областната дирекция по безопасност на храните , “ВиК” и EVN – Казанлък. Проверяващите са установили, че от склад на държавното дружество ПРО – ЕАД има незаконно присъединяване към електропреносната мрежа и незаконно подаване на електрически ток към новостроящ се в близост частен хотел. Прибран за техническа експертиза е бил и водомер, отчитащ изразходваното количество вода в бар “Оазис”, отдаден под наем на частно лице от държавния профилакториум. При проверката са иззети фалшиви фактури, договори, касови ордери, протоколи и други документи. Санитарните инспектори пък са забранили използването на хранителни продукти в ресторанта на комплекса, заради нарушения, свързани с произхода, доставката, съхранението и годността им. Засега по случая е било образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител. Тепърва щяло да се установява кой за какво е виновен.

При същата спецпроверка е установено още, че басейнът в комплекс “Плажа” незаконно се захранва с минерална вода. Вестникът припомня, че още през 2009 г., пак при проверка от Басейнова дирекция – Пловдив тогавашният наемател Теньо Паунов е бил спипан да ползва неправомерно минерална вода чрез изградена подземна бетонова шахта, в която била монтирана помпа. За нарушението му е била наложена глоба от 10 000 лв. През февруари т.г. пък заради скандална сделка с продажбата на комплекса са били задържани кметът на Павел баня Станимир Радевски и вече собственикът Теньо Паунов, който малко по-късно е починал в дома.

Всекидневникът пише и за гражданските протести в областния град през уикенда, в които са се включили и група от сдружение “Рома дестини”. “Искам нещо да се промени в България, да дойде по-добро. Омръзна ми да виждам диктатори, агенти на ДС и мафиоти на ръководни длъжности – това е недопустимо в нашата родина. Имам момченце на 3 години и искам по-добро бъдеще за сина си. Затова издигнах плакат “Ние сме за правителство, което обединява, а не разделя”, заявил 26-годишният Методи Костов. Старозагорското сдружение стана популярно през есента, когато негови членове пуснаха в социалната мрежа Фейсбук българския химн и се извиниха за гаврата с портретите на Левски, цар Симеон Велики и княз Борис, която по-рано направиха роми от Добрич, припомня вестникът.

„Старозагорски новини” пише още, че старозагорец е осъдил държавата по Закона за отговорността на държавата и общините за 15 г. наказателно преследване без осъдителна присъда. Обезщетението – 140 хил. лв., е било присъдено от Старозагорският окръжен съд на И.Г. В исковата си молба той твърдял, че в продължение на 15 години и 8 месеца срещу него е било водено наказателно преследване за кражба и предварителното производство е прекратено поради изтичане на абсолютна давност, без да е внесено в съд и без да има постановена присъда.
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн