Момчета и момичета от сдружение “Рома Дестини” отсрамват Стара Загора на протеста

STZAGORA.NET

Протестът срещу олигархията в управлението в Стара Загора живна малко, откакто няколко дни вече в него участват момчета и момичета от регистрираното в Стара Загора сдружение “Рома Дестини”. И тази вечер те бяха на площада пред Общината – с лозунги и националното знаме. “Тук сме, за да се знае, че интегрираните в обществото роми от Стара Загора са солидарни с исканията на протестиращите в София и другите големи градове в страната за празрачно и честно управление”, казаха пред stzagora.net ръководителите на групата, които обаче настояха да запишем, че протестират от свое лично име, а не като организация.

Тук бяха и двайсетина постоянни участници в скромните по численост протести в Стара Загора. Техният брой беше най-голям първата вечер – около 200 души. Три дни след това, на 17 юни (понеделник) на протеста дойдоха около 100 души. В отделни вечери на площада бяха забелязани лица от ДСБ, СДС, Движение “България на гражданите” и ГЕРБ.
#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн